Евросъюзът така и не поиска разговор и взаимодействие с обикновените

...
Евросъюзът така и не поиска разговор и взаимодействие с обикновените
Коментари Харесай

В Брюксел просто вдигнаха ръце

Евросъюзът по този начин и не изиска диалог и взаимоотношение с елементарните българи

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА Патрик Смитьойс холандец, който живее и влага в България от началото на прехода, създател на самодейността " Свободни " ( svobodni.bg ), в коментар за memoriabg.сом Още по тематиката
Мнения Daily - Германия е заложник на Русия. А България...?

И още: Лъсват лъжите от референдума за Brexit; Национализмът е в сърцето на мрака и флиртът с него е грешен
12 юли 2018 През първите години на участието имаше действителни опити европейците да оказват помощ на българската стопанска система и на обществото. Идеята " Обединена Европа " се роди като комерсиална тактика и през днешния ден към момента този детайл е водещ в Европейския съюз. Не се дават на вятъра толкоз доста пари за транспортни и инфраструктурни планове. Стоките би трябвало да стигат за негативно време във всеки завършек на тази огромна безмитна зона. Хората са потребители – без тях няма стопанска система. Колкото по-висока е покупателната им дарба, толкоз по-добре. Оттам идва концепцията да се влага в образованието, медицината, спорта, обществените планове и така нататък Това не са разноски. Това са вложения в " Европа " АД, чийто оборот всяка година нараства. Инвестициите наподобяват оправдани.

Лошо ли е хората да живеят добре около триумфа на едрия бизнес? Мнозинство ще каже, че не е. Тогава къде е казусът? Онзи ден Стефи, брачната половинка ми, пособия на майките на деца с увреждания, раздавайки флаери на НДК, до входа на евросрещата. Тя направила няколко опита да даде на гостите от Брюксел брошурки. Обаче всички хуквали бързо, викайки " само че, само че, само че " - все едно жена ми е болна от чума

Европейците въпреки всичко са цивилизовани хора. Имат образувани морални полезности. Ще оказват помощ на по-слабия. Ще одобряват и другия значително През първите години на участието ни имаше действителни опити европейците да оказват помощ на изостаналата българска стопанска система и на обществото, което беше в несвяст от неуместните преживявания в зората на демокрацията.

От Брюксел идваха неуместни въпроси: Защо няма правосъдна система? Защо 80% от стопанската система минава през ръцете на трима души? Къде отидоха парите за пенсии? Смятам, че в действителност са желали да спомагат. Досега са изпратили милиарди евро помощи. Но когато видяха, че българските ръководещи не стопират " да се вършат на ударени " и множеството от европарите потъваха в бездънна яма, просто подвигнаха ръце...

Представям си един заслужен българин да отиде в европарламента, за протокола да се извини, че за следващ път сме се изложили, и по-късно да им тресне на масата следните претенции:

– Искаме България да стане равнопоставен и почитан сътрудник в Европа. Искаме да допринесем с артикули и услуги, които най-добре можем да произвеждаме, а не с тези, които можем най-евтино да продадем. Западът би трябвало да знае, че не бяхме подготвени за свободен пазар - нов и чужд, където нашите декапитализирани компании трябваше да се конкурират със западните с неограничени запаси.

- Искаме наблюдаващи в нашето правораздаване – непознати магистрати с потвърден опит да извършат правосъдния надзор. Да въведем жестоки наказания за служители, политици и магистрати, които се възползват от служебното си състояние, с цел да рекетират жители или да пълнят банковите сметки на офшорните си компании.

– Гърция банкрутира финансово. Половината от милиардите, които им дадохте, сте отписали като разход в името на спасяването на европейската концепция. Ние фалирахме обществено. Искаме още веднъж да инвестирате с нас в младото потомство, в образованието му, в хората, които паднаха сред кораба и кея (холандска поговорка).

– Искаме да ни научите на народна власт. С вашия контрол може би едно потомство ще стигне, с цел да стъпим на краката си и да мислим по какъв начин тази народна власт при нас може да проработи. Да осъзнаем, че за нея би трябвало да се работи, че всеки би трябвало да се ангажира в този развой.

– Когато ни обещахте евросъюз, мислихме, че тъкмо това имахте поради. Но действителността излезе много по-различна. Вярно, че основните виновници за настоящия неуспех са тази дребна групичка българи, които от дълго време живеят на брега на Женевското езеро. Но отговорни бяхте и вие. Не сте желали диалог и взаимоотношение с нас, елементарните българи, тъй като смятахте, че всички имаме чума!
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР