Европол публикува съобщение за група нарушители, която е успяла да

...
Европол публикува съобщение за група нарушители, която е успяла да
Коментари Харесай

Хакери са използвали биткойн за изграждане на голяма мрежа за пране на пари

Европол разгласява известие за група извършители, която е съумяла да открадне над един милиард $. Похищението се е осъществявало с хакването на банкомати. За изпирането на откраднатите пари е употребена цифровата валута. За случилото се стана известно, откакто правоохранителните органи съумяха да заловят и арестуват ръководителя на групата от кибер-престъпници.

Престъпниците са арестувани в Испания. Дейностите по тяхното откриване са подкрепени от редица правоохранителни структури от разнообразни страни по света, както и от няколко компании, профилирани в кибер-сигурността. Взломът се е правил по много елементарен метод — посредством потребление на фишингова връзка, заразяваща банковата мрежа с вирус. В последна сметка, хакерите успявали да сковават финансовите организации в 40 страни.

Престъпниците са се оказали жители от Украйна и Русия, само че мозъкът им е незнайният Денис К. Освен пари и доста имущество, полицията е съумяла да открие и 15 000 биткоина, които са били съхранявани в криптопортфейли на арестуваните. Ръководителят на групировката е харчел пари посредством разнообразни услуги във Англия и Гибралтар. Предполага се, че той е съумял да сътвори „огромната мрежа“ за пране на пари благодарение на биткойн.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР