Европейците все още не са се справили с предизвиканата от

...
Европейците все още не са се справили с предизвиканата от
Коментари Харесай

ДВ: Как държавите от Европа се стремят да избегнат повторно затваряне

Европейците към момента не са се справили с провокираната от ковид парализа на публичния и икономическия живот, когато над тях надвисна заплахата от ново блокиране.
През пролетта за въздържане разпространяването на ковид съвсем във всички страни в Европа бяха въведени строги карантинни ограничения, а публичният и икономическият живот се оказаха на процедура парализирани.
През летните месеци обстановката претърпя известно облекчение и доста от рестриктивните мерки бяха анулирани, само че сега ситуацията още веднъж наподобява тревожно, написа в собствен разбор „ Дойче веле ”.
По данни на Световната здравна организация (СЗО), всеки ден в с ковид се заразяват сред 40 и 50 000 души. Такъв стремглав растеж не може да се изясни само с нараствания брой на направените проби.
„ Септемврийските данни би трябвало да бъдат за всеки от нас сигнал за паника ”, съобщи ръководителя на европейското бюро на СЗО Ханс Клуге. Седмичните индикатори надвишават тези от първия пик на пандемията в Европа през март.
 Прогноза: Втората вълна от ковид в Европа ще бъде с повече инфектирани Прогноза: Втората вълна от ковид в Европа ще бъде с повече инфектирани
С помощта на математическо моделиране учени предвидиха по какъв начин ще се популяризира втората вълна на ковид в Европа през идващите...
Независимо от това, водачите на европейските страни се стремят да избегнат наново затваряне, без значение от всичко, като считат, че в противоположен случай последствията за техните страни биха били пагубни.
От строгите карантинни ограничения напролет изключително мощно пострадаха Испания и Франция. Икономическият спад там се оказа доста огромен и точно в тези страни в този момент се регистрира най-голям растеж на броя на инфектираните.
се надява да избегне второ затваряне на цялата страна и да ѝ се размине със строги карантинни ограничения, въведени в Париж, Марсилия, Бордо, Ница и Тулуза. В тези градове е в действие възбрана за осъществяване на събирания, лимитирано е работното време на питейните заведения, както и опцията за визити на домове за възрастни. В Париж и в някои други обитаеми места би трябвало да се носи маска при излизане от къщи.
Испания предприе още по-строги ограничения. От 21 септември е въведена карантина в шест региона на и в седем прилежащи общини. Да се посещават или напущат неразрешените зони се позволява единствено при изключителни случаи – за отиване до работното място, посещаване при доктор, на учебно заведение или при повикване в полицейския сектор.
Решено е такива ограничения да важат за жилищните региони, в които в продължение на две седмици са регистрирани повече от 1 000 новозаразени на 100 000 поданици.
 Обиск за незаконни служащи в месокомбинати в Германия Обиск за незаконни служащи в месокомбинати в Германия
Германската полиция организира всеобщи обиски за съществуването на незаконни служащи в месопреработвателните предприятия в страната, заяви &b...
Ръководителят на самостоятелната област Мадрид Исабел Диас Аюсо съобщи, че задачата е да бъде предотвратено цялостно затваряне, което би било злополучие за стопанската система.
За Германия още едно блокиране би имало прекомерно неприятни последствия и би провокирало вълна от банкрути, предизвестяват от немския бизнес.
Една пета от всички компании в Германия не са сигурни, че ще преживеят пандемията от ковид, съобщи президентът на Федералното обединяване за междинен бизнес Марио Охофен. При те сигурно ще би трябвало „ да ударят ключа ”.
В Германия броят на инфектираните също се усилва, само че за втора обсада въобще не става въпрос. Министърът на опазването на здравето Йенс Шпан разчита на съзнателното отношение на жителите и възприятието им за отговорност. Той счита, че може да се мине единствено с местни ограничения в региони с огнища на пандемия.
Германското финансово министерство също не се приготвя за наново затваряне: в плана за държавен бюджет за 2021 година са планувани спомагателни заеми в размер на 96 милиарда евро за превъзмогване на последствията от рецесията, провокирана от ковид. Министерството изхожда от това, че пандемията няма да докара наново парализиране на икономическия живот в страната.
 Работещо лекарство против ковид в първична фаза - с български принос Работещо лекарство против ковид в първична фаза - с български принос
В целия свят напъните да бъде открит лек против новия ковид SARS-CoV-2, който провокира заболяването COVID-19, стават все по-големи....
Малко по-различно е ситуацията във Преди дни здравният министър Мат Ханкок съобщи в изявление за Би Би Си: „ Ние желаеме да избегнем общонационално блокиране, само че сме подготвени за него. ”
Във Англия в резултат на заразяване с ковид смъртните случаи са съвсем 42 000 – повече от която и да е друга страна в Европа. В момента още веднъж бързо се усилва освен броят на новозаразените, само че и пациентите в лечебните заведения с диагноза COVID-19. Поради тази причина преди седмица държавното управление наложи нови ограничавания за контакти сред хората.
Подобно на останалите страни в Европа, тук също се пробват да държат обстановката под надзор чрез местни ограничения в пандемичните огнища. В Бирмингам, Глазгоу и няколко други огромни градове още веднъж е в действие възбрана контакт в закрити пространства сред хора, които не живеят в едно домакинство, а някъде и за контакт на улицата.
Водещи английски учени предлагат по време на есенната почивка през октомври да бъде въведена общонационална двуседмична възбрана за излизане от къщи и за всевъзможни обществени контакти. Ученическата почивка трае единствено една седмица, само че в случай че бъде удължена с още една, това няма да се отрази на качеството на образованието, считат специалистите.
Никой в Европа не желае, каквото към този момент имаме в Израел. Успоредно с локалните ограничения за битка с пандемията английските политици приканват хората към здравомислие, разчитайки на тяхната дисциплина. Изборът е сред спазването на разпоредбите или въвеждането на спомагателни ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР