Европейците във Великобритания и британците на континента ще могат да

...
Европейците във Великобритания и британците на континента ще могат да
Коментари Харесай

Великобритания иска да остане в европейски агенции и след Брекзит

Европейците във Англия и британците на континента ще могат да живеят и работят при същите условия до края на декември 2020 година Свободното придвижване на хора завършва с Брекзит.

Това гласи Бялата книга за Брекзит, която държавното управление на Тереза Мей показа през днешния ден, след няколко бурни дни на договаряния и оставки в кабинета. Макар министър председателят да твърди, че с предложенията си към Европейски Съюз тя съблюдава поставените от нея през януари 2017 година условия за Брекзит, проектът срещна съпротивата на евроскептиците, които го намират прекомерно мек и даващ огромни отстъпки пред европейските правила.

Остава под въпрос и дали Брюксел въобще ще се съгласи на настояванията на Мей.

Търговия и селско стопанство

Лондон желае свободна комерсиална зона с общи правила за селското стопанство и питателните артикули, с цел да може да подсигурява, че границата сред Северна Ирландия и Ирландия ще остане отворена – което е извънредно значим въпрос за двете страни.

Сигурност

Англия ще остане част от Европол и Евроджъст, приемайки техните правила и внасяйки финансиране. Лондон желае и достъп до системите за архивиране на имената на пасажери във въздушния превоз и Шенгенската осведомителна система.

Обмен на данни

Англия ще желае Европейски Съюз да я признае за страна, която обезпечава задоволителна отбрана на данните – което ще отвори пътя за свободния им продан, както към този момент е правено и с други страни.

Авиация

Мей предлага Англия да остане част от организациите за строго контролираните браншове, като Европейската организация за авиационна сигурност. Идеята е Лондон да е деен участник, който способства финансово, само че няма право на глас.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (219)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР