Европейският вицешампион Словения завърши с победа в груповата фаза на

...
Европейският вицешампион Словения завърши с победа в груповата фаза на
Коментари Харесай

Словения би Чехия и изпрати България срещу Германия

Европейският вицешампион Словения приключи с победа в груповата фаза на олимпийската подготовка в Берлин и в това време прати домакините от Германия на полуфинал против България.
Играчите на Алберто Джулиани няма проблеми против Чехия и завоюваха с 3:1 (25:12, 28:26, 19:25, 28:26) в последния мач от Група А на шампионата, игран довечера пред по-малко от 1000 фенове в именитата "Макс Шмелинг Хале " в немската столица.

Най-полезен за Словения стана центърът Ян Кожамерник с 15 точки (3 блока, 1 ас и 73% успеваемост в атака) за успеха. А Тончек Щерн, който игра главно в първия гейм, добави още 13 точки (62% успеваемост в атака) за триумфа.

По този метод Словения стана победител в групата с 3 победи от 3 мача и 8 точки, като ще играе на полуфиналите на олимпийската подготовка против втория тим от Група В, който ще стане явен след края на последната среща там сред Франция и Нидерландия, само че най-вероятно това ще бъдат "петлите ".

В същото време словенците оставиха домакините от Германия на второ място с 2 победи, 1 загуби и 7 точки, като Бундестима ще играе на полуфиналите против България, която по-рано през днешния ден отстрани европейския първенец Сърбия и стана победител в Група В
Чехия пък приключи на последното място в групата без нито една победа и една единствена извоювана точка.

Полуфиналите на квалификацията ще са на следващия ден, 9 януари, като мачът сред Германия и България ще бъде от 21,10 часа българско време, а преди този момент от 18,00 часа ще бъде срещата на Словения.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР