Европейският вицешампион Ергюнал Себахтин се справи отлично в първия си

...
Европейският вицешампион Ергюнал Себахтин се справи отлично в първия си
Коментари Харесай

Ергюнал Себахтин започна с победа на световното първенство по бокс

Европейският вицешампион Ергюнал Себахтин се оправи чудесно в първия си мач от международното състезание по бокс в Техеран.

Наицоналът ни победи с 5:0 съдийски гласа Кобамело Молатлеги (Ботсвана), а срещата бе излъчена онлайн по Българска национална телевизия 3.

Българският представител в най-леката категория - тази до 48 кг, победи с цялостно съдийско единогласие Кобамело Молатлеги от Ботсвана. Съдиите край кръга присъдиха триумф на Себахтин с 5:0 (29:28, 30:26, 30:27, 30:26, 29:28).

Роденият в Кърджали български боксьор стартира мача малко нерешително и взе първия рунд единствено с 3:2 гласа, само че в идващите два бе стопанин на кръга в Ташкент и имаше доста съществено преимущество против африканския представител, което бе регистрирано от арбитрите.

Във втория кръг противник на Ергюнал Себахтин ще бъде Анваржан Ходжиев от Киргизстан, като при нова победа българинът ще се класира на четвъртфиналите на международния шампионат.

Днес предстоят още два мача с българско присъединяване на международното състезание.

В 12.15 ч. на кръга ще се качи шесткратният европейски златен медалист Даниел Асенов в категория 51 кг. Опитният ни боксьор ще стартира присъединяване си против Атила Бернат (Унгария).

В 13.45 ч. би трябвало да започва срещата на Йордан Морехон в категория +92 кг. Той ще боксира с Николос Бегадзе (Грузия).

Гледайте директните излъчвания от международното състезание по бокс за мъже НА ЖИВО по Българска национална телевизия 3!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР