Европейският съюз взе решение за налагане на нови санкции срещу

...
Европейският съюз взе решение за налагане на нови санкции срещу
Коментари Харесай

ЕС налага нови санкции срещу Иран

Европейският съюз взе решение за налагане на нови наказания против Иран, ориентирани против производителите на дронове и ракети.
Прочетете още
Това разгласи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Решението идва след невижданата иранска офанзива против Израел в нощта против 14 април в отговор на удар, приписван на Израел, против иранската дипломатическа задача в Дамаск на 1 април. В официално съобщение евролидерите приканват всички страни в района към въздържаност, с цел да се избегне ескалация на напрежението. Днес продължава срещата на върха в Брюксел. Войната в Газа и връзките сред Европейски Съюз и Турция са в дневния ред на евролидерите. България е показана на срещата от служебния министър председател Димитър Главчев.

" Осъждаме офанзивата, осъществена от Иран по отношение на Израел. Решихме да наложим наказания по отношение на Иран. Искаме да отправим ясно обръщение. Желанието ни е да създадем всичко по силите си за отбрана на цивилните жители. Всеки живот е от голяма важност. Призоваваме за абсолютно освобождение на всички заложници. Призоваваме за неотложно преустановяване на огъня ", съобщи Шарл Мишел, ръководител на Европейския съвет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР