Европейският съюз взе решение да въведе мита върху горещо валцованата

...
Европейският съюз взе решение да въведе мита върху горещо валцованата
Коментари Харесай

ЕК налага дъмпингови мита върху вноса в ЕС на стомана от Бразилия, Русия, Иран и Украйна



Европейският съюз взе решение да вкара мита върху горещо валцованата стомана, идваща от Бразилия, Иран, Русия и Украйна, след тъжба от страна на производителите от Съюза, че този значим артикул, употребен в строителството и за производството на машини, се продава на извънредно занижени цени.

От събота (7-и октомври) Европейският съюз постанова антидъмпингови мита в размер сред 17,6 и 96,5 евро на звук, оповестява в петък формалното издание на Европейския съюз, представено от организация Ройтерс.

Първоначално Европейската комисия предложи установяване на минимална цена от 472,27 евро за звук, само че се наложи да преработи това свое предложение, откакто не съумя да си обезпечи поддръжката на страните - членки на Европейски Съюз.

Сред фирмите, които ще подлежат на тези нови дъмпингови мита, са бразилските поделения на ArcelorMittal и Aperam, като и двете компании имат свои производства в границите на Европейски Съюз, както и фирмите Companhia Siderugica Nacional, Usinas Siderugicas de Minas Gerais и Gerdau, чиито мита се чака да варират сред 53,4 и 63,0 евро на звук валцована стомана.

Произвежданата в Иран стомана пък ще бъде обложена с мито в размер на 57,5 ​​евро за звук, а на групата Metinvest от Украйна - с 60,5 евро на звук.

Митата, наложени за производителите в Русия пък варират от 17,6 евро за компанията PAO Severstal, до 53,3 евро за Novolipetsk Steel и до 96,5 евро за звук за MMK, показва Ройтерс.

Европейската комисия също по този начин разгласи, че е завършила следствието си по отношение на вноса на стомана от Сърбия без да предложи наказателни ограничения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР