Европейският съюз въвежда най-всеобхватните предпазни мерки в бързо развиващия се

...
Европейският съюз въвежда най-всеобхватните предпазни мерки в бързо развиващия се
Коментари Харесай

ЕС въвежда предпазни мерки спрямо изкуствения интелект

Европейският съюз вкарва най-всеобхватните защитни ограничения в бързо развиващия се свят на изкуствения разсъдък, откакто в сряда Народното събрание на блока одобри Закона за изкуствения разсъдък.

Приемането на закона се случва, до момента в който фирмите се тормозят, че той отива прекомерно надалеч, а цифровите наблюдаващи настояват, че той не е задоволителен.

" Европа към този момент е международен пример в региона на надеждния изкуствен интелект ", съобщи в свое изявление комисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон. 

Актът за AI става закон, откакто страните членки го подпишат, което нормално е условност, и откакто бъде оповестен в Официалния вестник на Европейски Съюз.

Законодателството ще забрани потреблението на ИИ за разкриване на разнообразни страсти на работното място и в учебните заведения, както и ще ограничи метода, по който той може да се употребява в обстановки с високи залози, като да вземем за пример подбиране на кандидатури за работа. То също по този начин ще наложи първите ограничавания върху инструментите за генеративен ИИ, които привлякоха вниманието на света предходната година с известността на ChatGPT, написа bloombergtv.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР