Европейският съюз трябва да води диалог с Русия, ако иска

...
Европейският съюз трябва да води диалог с Русия, ако иска
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Европа трябва да говори с Русия, а не за Русия


Европейският съюз би трябвало да води разговор с Русия, в случай че желае да бъде състезател на международната сцена. Това се акцентира в изказване на Върховния представител на Европейски Съюз по външните въпроси и политиката за сигурност Жозеп Борел за фонда „ Робер Шуман ", съобщи Фокус, цитирайки TACC.

„ Русия остава комшия и сътрудник от първостепенно значение, с който би трябвало да поддържаме разговор, твърдо изразявайки нашите претенции, в случай че в действителност желаеме да станем световен състезател и да можем да влияем на такива значими за нашата сигурност въпроси като Сирия, Либия, Нагорни Карабах. Беларус или Украйна. Това е задачата на моето посещаване ", разясни дипломатът във връзка визитата си в Москва.

Двудневното посещаване на Борел включва среща с външния министър Сергей Лавров, която е планувана за на следващия ден заран.

Европейският посланик съобщи предпочитание да се срещне персонално със Сергей Навални. Той съобщи, че осъждането на опозиционера опонира на интернационалните задължения на Русия в региона на върховенството на закона и главните свободи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР