Европейският съюз трябва да стане пример за подражание в защитата

...
Европейският съюз трябва да стане пример за подражание в защитата
Коментари Харесай

ЕС отделя 1 трилион евро за климата през идните 10 г.

Европейският съюз би трябвало да стане образец за подражателство в отбраната на климата, прикани председателката на новата Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. По думите й, Брюксел ще отдели 1 трилион евро за битката с климатичните промени през идващите 10 години, съобщи Дойче веле.

Фон дер Лайен акцентира нуждата да се реализира климатична индиферентност в страните от общността до 2050 година Това значи стопанската система да действа при нулеви излъчвания на парникови газове. През ноември 2018 година Европейска комисия показа дълготрайна стратегическа идея да намаление на излъчванията.

Фон дер Лайен прикани също Европейски Съюз да взе участие по-активно в международната политика, с цел да отстоява своите ползи.

" Европа би трябвало да научи езика на силата ", съобщи тя.

Тя означи, че тактиката на " меката мощ " е незадоволителна в актуалния свят.

" От една страна, това значи да развием лични мускули в области, в които дълго разчитахме на другите - да вземем за пример в политиката на сигурността ", разясни председателката на Европейска комисия.

" От друга страна - целеустремено потребление на наличната мощ там, където се засягат европейските ползи ", сподели още тя, акцентирайки като образец сферата на търговията.

Според нея, страните от Европейски Съюз могат в съгласуваност между тях да водят ефикасни договаряния по митата и комерсиалните съглашения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР