Европейският съюз ще поиска подновяване на миграционния пакт с ,

...
Европейският съюз ще поиска подновяване на миграционния пакт с ,
Коментари Харесай

ЕС иска да поднови пакта за миграция с Турция

Европейският съюз ще изиска възобновяване на миграционния пакт с, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външна политика Жозеп Борел.

След неофициалната среща с министрите на външните и на вътрешните работи на Европейски Съюз в Брюксел Борел сподели, че миграционната договорка с Турция към момента е настояща и би трябвало да бъде продължена.

Отбелязвайки, че съглашението би трябвало да служи като съществена рамка за връзките на Европейски Съюз с Турция по въпросите на съдействието и, Борел съобщи, че желае и двете страни да се стремят към използване на съглашението в цялостен размер.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Европейски Съюз разгласи през днешния ден, че е отпуснал на Турция цялостните 6 милиарда ев...

„ То беше подложено на критика, само че докара до съответни резултати “, сподели дипломатът, представен от БГНЕС. Според него, броят на хората, изгубили живота си, фрапантно е намалял, също така са намалели противозаконните прекосявания към Европа. Борел означи също, че сирийците, живеещи в Турция, към момента се нуждаят от помощ и че водачите на Европейски Съюз при прегледа на връзките с Анкара, ще вземат поради миграционния пакт.

„ Предотвратяването на противозаконната миграция и загубата на живот, както и поддръжката на Турция за справяне с миграционния въпрос е част от нашите общи ползи “, сподели той.

Споразумението ще бъде разисквано сред страните-членки на Европейски Съюз. Те ще проведат диалози с турски високопоставени чиновници за неговото възобновяване.

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон също се разгласи в поддръжка на запазването на миграционния пакт. Някои от намиращите се в Турция бежанци ще бъдат преместени в страни от Европейски Съюз, след което Турция ще одобри други бежанци от гръцките острови. Шведският политик обаче съобщи, че нещата не са се развили по проект поради. От август към 2500 до 3000 бежанци са преместени в страни от Европейски Съюз, сподели Йохансон.

През март 2016 година Европейски Съюз и Турция реализираха съглашение за прекъсване на противозаконната миграция през и възстановяване на изискванията на над 3 милиона сирийски бежанци в Турция. Сделката беше сполучлива в частта със прекъсването на потока от мигранти, само че нежеланието на Европейски Съюз да приема бежанци от Турция и бюрократичните трудности при прехвърлянето на обещани средства за тяхното подкрепяне доведоха до остри рецензии от страна на турските политици.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР