Европейският съюз ще инвестира над 48 милиона евро от Европейския

...
Европейският съюз ще инвестира над 48 милиона евро от Европейския
Коментари Харесай

ЕС инвестира 48 милиона евро в огромен здравен център за деца в Хърватия

Европейският съюз ще влага над 48 милиона евро от Европейския районен фонд за развиване за разширението на болничното заведение в Сребърняк и построяването на проучвателен здравен център за деца от международна класа, оповестиха от Европейската комисия.
Предвижда се построяването на обект с обща повърхност към 15 000 кв. метра и закупуване на здравно съоръжение, с цел да може детската болница да се трансформира в клиничен център, в който ще се работи за развиването на медицината.
Европейската комисия чака строителството да завърши до февруари 2022 година, след което в болничното заведение ще се концентрира върху лекуването на деца и юноши.
Благодарение на този план, децата в Хърватия ще могат да употребяват достиженията на най-новите медицински проучвания, съобщи комисарят по въпросите на опазването на здравето Витенис Андрюкайтис. В същото време хърватските учени ще могат да употребяват съоръжение от международна класа.
Целта на финансирания от Европейски Съюз план е да задържи медицинските фрагменти в Хърватия. Очаква се след откриването на центъра заетият личен състав да се усили с 67 %.
Здравният център ще бъде профилиран в разнообразни медицински области като алергология, кардиология, астматични болести, детска хирургия, спортна медицина и други, написа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР