Европейският съюз раздаде първите пари от огромния фонд за възстановяване

...
Европейският съюз раздаде първите пари от огромния фонд за възстановяване
Коментари Харесай

ЕС раздаде първите пари от фонда за възстановяване

Европейският съюз раздаде първите пари от големия фонд за възобновяване от Ковид-19 под формата на безплатни средства за основаване на работни места и поддръжка на бизнеса в стопанските системи, потърпевши от пандемията, съобщи Ройтерс.

27-те страни членки на Европейски Съюз аплайват да получат пари от фонд на стойност 800 милиарда евро като грантове и заеми, който се финансират с дълг, набиран от Европейската комисия от името на страните, напомня Българска телеграфна агенция.

Комисията разгласи, че е изплатила първи 800 милиона евро грантове за 16 страни от Европейски Съюз, измежду които Франция, Германия, Дания, Естония и Чехия.

Много съм благополучен, че успяхме да дадем старт на " Следващо потомство Европейски Съюз " (NextGenerationEU) по график, съобщи еврокомисарят за бюджета Йоханес Хан.
Фондът за възобновяване от Ковид-19 е прочут като " Следващо потомство Европейски Съюз ". С парите ще бъдат финансирани 41 национални и районни стратегии, ориентирани към превъзмогване на разликата сред ограниченията за незабавно реагиране и дълготрайните вложения, посредством ограничения за подсилване на здравните системи, основаване на работни места или предложение на капиталова поддръжка за бизнеса, напомня Ройтерс.

Ще бъдат подкрепени планове, които спомагат за понижаване на разликите в икономическата мощ на обособените райони. Този тип финансиране в Европейски Съюз се назовава кохезионно. Държавите също така могат да го употребяват за възобновяване на сумата по планове, датиращи oще от февруари 2020 година.
За да получи утвърждение, всяко държавно управление трябваше да дефинира по какъв начин ще похарчи своя дял, с ангажимента, че най-малко 37 на 100 от парите би трябвало да отидат за битка с климатичните промени, а минимум 20 % - за пригаждане на стопанската система към цифровата епоха.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР