Европейският съюз предостави окончателен текст на преговорите за спасяване на

...
Европейският съюз предостави окончателен текст на преговорите за спасяване на
Коментари Харесай

ЕС представи окончателен текст на ядрените преговори с Иран

Европейският съюз даде " финален текст " на договарянията за избавяне на съглашението от 2015 година, целящо ограничение на нуклеарните упоритости на Техеран, заяви европейски чиновник, съобщи dariknews.bg.

" Работихме в продължение на четири дни и през днешния ден текстът е на масата ", съобщи пред кореспонденти служителят, който приказва при изискване на анонимност. " Преговорите завършиха, това е окончателният текст... и той няма да бъде предоговарян ".

Иран съобщи, че преглежда " окончателния текст ", показан от Европейския съюз на договарянията във Виена, целящи да възстановят нуклеарното съглашение от 2015 година сред Техеран и международните сили.

" Веднага откакто получихме тези хрумвания, предадохме нашия първичен отговор и съображения... само че естествено тези детайли изискват повсеместен обзор и ние ще предадем нашите спомагателни отзиви и съображения ", цитира държавната осведомителна организация IRNA неназован чиновник на външното министерство.

В петък Англия, Франция и Германия приканиха Иран " да не насочва нереалистични претенции " по време на договарянията за избавяне на съглашението от 2015 година, целящо ограничение на нуклеарните упоритости на Техеран, напомня БГНЕС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР