Европейският съюз подготвя доверителен фонд за солидарност за Украйна, според

...
Европейският съюз подготвя доверителен фонд за солидарност за Украйна, според
Коментари Харесай

ЕС планира доверителен фонд за Украйна

Европейският съюз приготвя поверителен фонд за взаимност за Украйна , съгласно публични лица, осведомени с въпроса, написа " Политико ".

Фондът има за цел да помогне на Украйна с ликвидна поддръжка - страната се нуждае от към 5 милиарда $ на месец , с цел да оцелява, съгласно мненията на украинския финансов министър Сергей Марченко пред сътрудниците от Европейски Съюз по-рано този месец - както и нейните потребности от реорганизация.

Оценките за възобновяване на инфраструктурата на потърпевшата от войната страна са необятни, само че множеството са в размер на няколкостотин милиарди евро .

Брюксел се колебае да даде числа за фонда , защото военните дейности не престават , само че стартира оценка на финансовите потребности на Украйна дружно със Световната банка, сподели чиновник в четвъртък.

Според различен чиновник концепцията за доверителния фонд на Европейски Съюз е разисквана от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел с украинския президент Володимир Зеленски по време на неотдавнашното му пътешестване до Киев и тя е приветствана от финансовите министри на Г-7 на срещата им във Вашингтон в сряда.

Фондът ще заеме предишния опит на Европейски Съюз, като Механизма на Европейски Съюз за бежанци в Турция на стойност 6 милиарда евро, предопределен да поддържа настаняването и обработката на бежанци и мигранти от Анкара в границите на съглашението за миграция сред Европейски Съюз и Турция, което има за цел да предотврати пристигания в блока. Друг образец е Регионалният поверителен фонд на Европейски Съюз в размер на 2,4 милиарда евро в отговор на войната в Сирия , взаимно управляван от Организация на обединените нации и отворен за други донори.

По същия метод доверителният фонд на Украйна ще се ръководи от Европейската комисия и ще се възползва от бюджетните гаранции на Европейски Съюз. Но според от размера на финансирането, те ще би трябвало да бъдат допълнени от дарения от страни от Европейски Съюз и други донори, като членове на Г-7, както и страни като Австралия и Южна Корея , споделиха формалните лица.

По-голямата част от средствата ще би трябвало да бъдат предоставени като безплатни средства, акцентира един чиновник.

Фондът ще включва също Европейската капиталова банка, Световната банка и Европейската банка за възобновяване и развиване . Международните финансови институции и страните от Европейски Съюз също дават обещание двустранно поддръжка за Украйна, само че задачата на доверителния фонд би била всички пари да бъдат събрани на едно място и по-късно да бъдат ориентирани там, където са най-необходими, в съгласуваност с украинското държавно управление.

Европейска комисия, която сега работи по оферти, не отговори на искане за коментар.
 Европейски Съюз дава още 1,5 милиарда евро военна помощ на Украйна
Европейски Съюз дава още 1,5 милиарда евро военна помощ на Украйна

Шарл Мишел: Европейски Съюз ще направи всичко допустимо, с цел да помогне на Украйна да завоюва войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР