Европейският съюз, отпускайки колосални средства за възстановяване, е редно да

...
Европейският съюз, отпускайки колосални средства за възстановяване, е редно да
Коментари Харесай

Радев: ЕС гледа Русия под микроскоп, а България остава в периферията

Европейският съюз, отпускайки колосални средства за възобновяване, е редно да ускори контрола за метода на потребление на тези средства. Това съобщи президентът Румен Радев в Брюксел, където взе участие в Европейския съвет, оповестява bTV.

По негови думи тематиката с върховенството на закона ще става все по-актуална.

Според Радев Европа е изостанала от Съединени американски щати от използването на на практика ограничения за битка с корупцията.

Той изясни, че в отчета на висшия представител на Европейски Съюз за Русия има явен параграф - претенциите към Русия за корупцията и прането на пари.

Европейски Съюз има искания и гледа с микроскоп какво става в Русия по тази тематика, а България оставаше в периферията, означи президентът.

Той е на мнение, че Европейски Съюз би трябвало да търси нов метод по отношение на Москва, който е оттатък глобите. По негови думи не става въпрос просто за връзките с Русия, а за равнището на упоритостите ни като съюз и световната ни роля - " дали ще сме световен фактор, или ще сме фен на световната сцена, където се състезават световни играчи като Съединени американски щати, Китай, Русия ".
 Румен Радев: Санкциите от Съединени американски щати са казус за Европейски Съюз
Румен Радев: Санкциите от Съединени американски щати са казус за Европейски Съюз

България би трябвало да има държавно управление след 11 юли

Относно тематиката за Радев съобщи, че е имало прекомерно прочувствени изявления, само че няма драма, нито риск от излизане на Будапеща от Европейски Съюз или изхвърлянето ѝ от общността.

По негови думи правото на самоопределяне е съществена полезност и тя би трябвало да бъде отстоявана - никой няма право да постанова своите полезности, разбирания и светоглед на други.

Радев уточни, че е призовал унгарския министър председател Виктор Орбан да изясни аргументите за приемане на противоречивия закон и изясни, че съгласно унгарската власт този закон е ориентиран в отбрана на правата на детето и фамилията.
 Президентът уведоми Шарл Мишел, че внасяме Плана през юли
Президентът уведоми Шарл Мишел, че внасяме Плана през юли

Европейски Съюз се нуждае от проект за реакция при повишаване на миграционните потоци

По отношение на към Брюксел за служебното държавно управление Радев съобщи, че опитът да провокират легитимация извън не може да компенсира загубата на легитимация вътре в България. Той напомни и че Съединени американски щати са глобили " предприемачи, близки до някогашния министър председател Борисов ", а Екологичен потенциал е приел резолюция, " излагаща изцяло греховете " на предходната власт.

Президентът укори някогашните ръководещи, че н е са внесли проекта си за възобновяване, защото не е бил подготвен и Брюксел е упорствал за обилни преработки. Като образец за дефицити той уточни неналичието на план за незабавна помощ по въздуха, който в този момент е включен с шест вертолета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР