Европейският съюз отпуска 293,4 млн. евро по линия на Кохезионния

...
Европейският съюз отпуска 293,4 млн. евро по линия на Кохезионния
Коментари Харесай

ЕС отпуска 293 млн. евро за жп връзките между Пловдив и Бургас

Европейският съюз отпуска 293,4 млн. евро по линия на Кохезионния фонд за модернизирация на железопътните връзки сред градовете Пловдив и Бургас. Инвестициите способстват за построяването на високоскоростната железопътна линия по коридора Ориент/Източно Средиземноморие от трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T), свързващ Централна с Югоизточна Европа.

Комисарят по въпросите на районната политика Корина Крецу съобщи, че с помощта на този план българските жители ще могат да пътуват за по-кратко време и при нараснала сигурност. Тя акцентира, че също по този начин жителите ще усетят и изгодите от по-доброто качество на въздуха, защото планът предизвиква екологосъобразната подвижност в страната.

В известието на Комисията се споделя, че планът ще докара до понижаване с 40 минути на времето за пътешестване както за пасажерите, по този начин и за товарите, като влаковете ще доближават скорост сред 130 и 160 км/ч по сектора с дължина 293 км. Това ще направи пътуването с трен конкурентно на автомобилния превоз и ще насърчи по-екологосъобразна подвижност в страната.

В същото време редица ограничения ще доведат до повишение на сигурността по линията с помощта на новите системи за сигнализация и телекомуникации и заменянето на съществуващите железопътни прелези с 29 надлеза, пешеходен надлез и подлез.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР