Европейският съюз обяви пакет от помощи в размер на 7,3

...
Европейският съюз обяви пакет от помощи в размер на 7,3
Коментари Харесай

Европейският съюз обяви пакет от помощи за Египет на стойност 7,3 млрд. евро

Европейският съюз разгласи пакет от помощи в размер на 7,3 милиарда евро за изпитващия дефицит на средства Египет на фона на опасенията, че икономическият напън, споровете и хаосът в прилежащите страни могат да доведат до увеличение на броя на мигрантите към европейските крайбрежия.

Според египетски публични лица пакетът ще бъде подписан по време на визитата на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и водачите на Белгия, Италия, Австрия, Кипър и Гърция.

" Радвам се, че съм в Кайро, с цел да отбележа нов стадий в стратегическото партньорство сред Европейски Съюз и Египет. С оглед на политическата и икономическата тежест на Египет и стратегическото му местонахождение в едно доста размирно съседство, смисъла на нашите връзки единствено ще се усилва с течение на времето ", написа фон дер Лайен в " Екс ".

 

Пакетът включва както безплатни средства, по този начин и заеми за идващите три години за най-многолюдната страна в арабския свят, оповестиха от задачата на Европейския съюз в Кайро.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР