Европейският съюз обяви, че растежът в еврозоната ще се забави

...
Европейският съюз обяви, че растежът в еврозоната ще се забави
Коментари Харесай

Забавяне на еврозоната, скок на дефицита в Италия

Европейският съюз разгласи, че растежът в еврозоната ще се забави през 2019 година и идващите години, като се базира на международната неустановеност и засиленото напрежение в търговията.

Европейската комисия предизвести също, че дефицитът на Италия ще скочи през 2019 година, заради плануваното от римското популистко държавно управление стимулиране на разноските, което изрично се опълчва на разпоредбите на Европейски Съюз по отношение на разноските.

В последните си прогнози Европейската комисия чака тази година растеж на валутния блок от 2,1% тази година, следван от 1,9% през 2019 година, по-нисък от 2,0%, планувани в последната оценка през юли.

Очаква се растежът да продължи да понижава през 2020 година до 1,7%.

Комисията, изпълнителната власт на Европейски Съюз, предизвести, че " има огромна степен на неустановеност във връзка с прогнозата и има доста взаимосвързани опасности от утежняване ".

Тези към момента невидими рискове " биха могли да засилят останалите и да усилят въздействието им ", предизвестява комисията.

Според Брюксел дефицитът на Италия ще доближи 2,9% от Брутния й вътрешен артикул (БВП) през идната година, което е доста по-голямо от 1,7% в предходната прогноза.

Рим разкри проекти за голям подтик на разноските за 2019 година в бюджет, който предишния месец беше отритнат от комисията в невиждан ход.

По създание Европейски Съюз счита, че Италия ще нарасне единствено с 1,2% през 2019 година, вместо по-оптимистичната италианска прогноза от 1,5%. /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР