Европейският съюз няма намерение да забрани нито на китайския телекомуникационен

...
Европейският съюз няма намерение да забрани нито на китайския телекомуникационен
Коментари Харесай

ЕС няма да забрани Хуавей, но ще наложи строги 5G правила

Европейският съюз няма желание да забрани нито на китайския телекомуникационен колос " Хуавей " (Huawei), нито на който и да е различен производител на съоръжение за 5G мрежи да обезпечава безжична технология от пето потомство в границите на континента, уточни еврокомисарят по вътрешния пазар и услуги Тиери Бретон, предава БНР.

В тирада пред членовете на Европейския парламент във вторник Бретон отхвърли опцията да забрани на която и да е компания да взе участие в построяването на 5G мрежи в Европа, само че добави, че единният блок има намерение да вкара " строги и взискателни " правила. " Ще приветстваме в Европа всички оператори, които желаят да вземат участие ", акцентира френският еврокомисар.

Европейски Съюз ще разгласява своите рекомендации по отношение на внедряването на 5G мрежи в сряда.

Предложеният набор от принадлежности, който би трябвало да бъде показан, ще сътвори рамка за разбор и адресиране на мрежовата сигурност, само че това ще съставляват единствено рекомендации, защото разпоредбите на Европейски Съюз плануват, че политиката на сигурност е въпрос на държавните управления на национално равнище.

Страните от Европейски Съюз би трябвало да оценят рисковия профил на доставчиците на национално или европейско ниво и да ползват ограничавания към високорискови снабдители, в това число нужни изключения за дейно намаляване на рисковете за основните активи, се споделя в плана на документ. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР