Европейският съюз не разглежда въвеждането на санкции срещу Китай след

...
Европейският съюз не разглежда въвеждането на санкции срещу Китай след
Коментари Харесай

Борел: ЕС не обмисля санкции срещу Китай

Европейският съюз не преглежда въвеждането на наказания против Китай след решението да одобри законопроект за националната сигурност на Хонконг, съобщи висшият комисар по външна политика Жозеп Борел.
Той направи това изказване след днешната неофициална среща на министрите на външните работи на държавите-членки на Европейски Съюз, в която съществена тематика бяха връзките с Китай.
„ Само една страна загатна за наказания. Не считам, че глобите са метод за решение на нашите проблеми с Китай ”, съобщи Борел.
По-рано министърът на външните работи на Германия Хайко Маас акцентира, че с Китай би трябвало „ да се седне на една маса, с цел да се обсъдят даже неприятни тематики ”.
Позицията на Германия е, че Китай не би трябвало да се заплашва със наказания, а да се води разговор.
Китайският парламент одобри проектите за налагане на закон за националната сигурност на Хонконг, за който критиците настояват, че ще унищожи автономията на града.
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео осведоми Конгреса, че Хонконг към този момент не се употребява с автономност от Китай, а смяната в оценката на Държавния департамент ще докара до смяна в политиката по отношение на Хонконг, без да посочи какво може да предприеме американската администрация.
От управлението на самостоятелния регион реагираха и обявиха, че всевъзможни наказания на Съединени американски щати против Хонконг биха били нож с две остриета и ще навредят на ползите на двете страни.
Вижте още:
Напрежението поради Хонконг сред Китай и Съединени американски щати се засилва
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР