Европейският съюз не може да се откаже от собствените си

...
Европейският съюз не може да се откаже от собствените си
Коментари Харесай

ЕС няма да се откаже от критериите за прием на нови членове

Европейският съюз не може да се откаже от личните си критерии за приемането на нови страни в общността. Това е споделила в ефира на радиостанция " Дойчландфунк " председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Но няма подозрение в това, че ние ще вложим всички сили за това, с цел да придружим Украйна по този й път ", отбелязва председателката на Европейската комисия.

По-рано украинският президент Владимир Зеленски ще обърна към Европейски Съюз с молба за неотложно присъединение към Евросъюза. След това министър-председателят на страната Денис Шмигал съобщи, че Украйна подава поръчка за встъпване в Евросъюза по специфична процедура.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел е показал, че в настоящия дневен ред на водачите на Европейски Съюз не участва въпроса за приемане на Украйна в общността. На собствен ред ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи на 1 март на изключителната пленарна сесия на Европейския парламент, отдадена на обстановката в Украйна, че Съветът на Европейски Съюз съществено ще проучва поръчката на Украйна за участие в Европейския съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР