Европейският съюз и Великобритания постигнаха споразумение за Брекзит. Това потвърдиха

...
Европейският съюз и Великобритания постигнаха споразумение за Брекзит. Това потвърдиха
Коментари Харесай

ЕС и Великобритания се договориха за Брекзит

Европейският съюз и Англия реализираха съглашение за Брекзит. Това потвърдиха през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и английският министър председател Борис Джонсън. Тази вечер съглашението би трябвало да бъде прегледано и подкрепено от европейските водачи, които заседават в Брюксел. В събота документът ще бъде гласуван от английския парламент.

Още от Десислава Апостолова.

Броени часове преди началото на срещата на върха Жан-Клод Юнкер написа в Туитър " Където има воля, има и договорка - и ние я имаме ". Според него съглашението е заслужено и уравновесено. Председателят на Еврокомисията предложи на европейските водачи да го поддържат.

Също в Туитър Борис Джонсън разгласи " Имаме страхотна нова договорка, която ни връща контрола ".

Главният договарящ от страна на Европейски Съюз Мишел Барние назова Брекзит " учебно заведение по самообладание " и приветства постигнатото съглашение и решението за ирландската граница.
Мишел Барние: Постигнахме съглашение с английското държавно управление по отношение на излизането на Англия от Европейски Съюз и бъдещите ни взаимоотношения. През миналите дни организирахме тежки, само че ползотворни диалози и ето го резултата.
Тази вечер европейските водачи евентуално ще поддържат съглашението, същото обаче не може да се каже сигурно за английския парламент.

Лидерът на Лейбъристката партия Джеръми Корбин към този момент удостовери в Брюксел, че неговата партия няма да поддържа договорката.
Джеръми Корбин, водач на Лейбъристката партия: Не можем да подкрепим тази договорка в събота в Народното събрание. Освен това не е ясно дали тя ще получи поддръжката на съдружните сътрудници на Джонсън - северноирландската Демократична юнионистка партия (ДЮП).
В Брюксел преди срещата на върха английски жители съперници на Брекзит приканиха за нов референдум.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР