Европейският съюз(ЕС) реши да отпусне 3 милиарда евро за съседните

...
Европейският съюз(ЕС) реши да отпусне 3 милиарда евро за съседните
Коментари Харесай

ЕС дава 3 млрд. евро на 10 държави извън общността

Европейският съюз(ЕС) реши да отпусне 3 милиарда евро за прилежащите страни за битка с икономическите последствия от пандемията от ковид, в това число 1,2 милиарда евро за Украйна. Това се показва в изказване на Европейската комисия, публикувано в Брюксел.
" Европейската комисия утвърди предложение за даване на пакет от макрофинансова помощ в размер на 3 милиарда евро на 10 сътрудници в политиката за разширение и съседство, с цел да им помогне да лимитират икономическите последствия от пандемията от ковид ", се споделя в документа.
В него се указва, че Украйна ще получи най-голямата сума - 1,2 милиарда евро, заяви ТАСС.
В известие за пресата Европейската комисия съобщи, че след предварителна оценка на потребностите от финансиране се планува средствата да се разпределят, както следва:.
„ Средствата ще бъдат предоставени за интервал от 12 месеца под формата на заеми при извънредно удобни условия, с цел да оказват помощ на тези страни да покрият непосредствените си, незабавни потребности от финансиране “, се споделя в известие на Европейската комисия.
Предложението е част от тактиката „ Екип Европа “, постоянният и целеустремен отговор на Европейски Съюз в поддръжка на напъните на партньорските страни за справяне с пандемията от ковид.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 22 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР