Европейският съюз досега не е успял да намери страна, която

...
Европейският съюз досега не е успял да намери страна, която
Коментари Харесай

ЕС няма да успее да създаде SPV за заобикаляне на американските санкции срещу Иран ?


Европейският съюз до момента не е съумял да откри страна, която би се съгласила да стане пълномощия за осъществяване на разплащания с Иран, написа вестник Financial Times.

Създаването на такава SPV е главен детайл в проекта на Европейски Съюз за опазване на опцията за продължение на експортно- импортните интервенции с Иран, след едностранното възобновяване през ноември от Вашингтон на редица наказания против страната.

„ Нито едно от държавните управления на страните от Европейски Съюз не желае да минава линията начертана от Съединени американски щати, разполагайки в страната си SPV”, декларира за изданието чиновник от европейските институции. Страните членки на Европейски Съюз се притесняват, че Съединени американски щати могат да подхващат в този случай политически ограничения против тях или даже да вкарат наказания, счита различен посланик.

В същото време Иран счита, че ще може да продължи да експортира нефт, без значение от глобите и забавянето на реализацията на европейския проект, написа вестникът.

В частност Техеран разчита на износ на нефт за Китай и за други страни от порядъка на най-малко 1 млн. барела дневно, споделят ирански анализатори. Това е доста под реализираният преди глобите износ от 2,8 млн. барела дневно, като ще поддържа валутните доходи на страната на задоволително минимално равнище.

В края на септември Европейски Съюз разгласява проектът си за основаване на SPV, която да обезпечи правда на финансовите интервенции с Иран.
Споразумението с Иран за нуклеарната стратегия бе подписано от „ шесторката “ от интернационалните медиатори – петте непрекъснати страни-членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и Германия през месец юли 2015 година През месец май 2018 година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп дефинира съглашението като „ неприятно “ и разгласи излизането на Съединени американски щати от него. Останалите страни обаче не се съгласиха с Тръмп.

Вашингтон разгласи за възобновяване на съществуващите наказания против Иран от времето преди сключване на съглашението, главно във финансово-икономическата област. Те плануват в частност използване на наказания от компании от трети страни, имащи бизнес отношение с иранските сътрудници. До 5 ноември, когато влиза в действие вторият стадий от глобите на Съединени американски щати против Иран главно в енергийния бранш, всички компании, които си сътрудничат със страната ще би трябвало да прекратят включително и покупката на ирански нефт.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР