Европейският съюз досега е получил най-малко 38% от зърното, изнесено

...
Европейският съюз досега е получил най-малко 38% от зърното, изнесено
Коментари Харесай

Само 2 кораба от общо 87 с украинско зърно са се отправили към нуждаещи се страни

Европейският съюз до момента е получил минимум 38% от зърното, изнесено от блокираните пристанища на Украйна, оповестява испанският вестник El Pais.

Уточнява се, че през миналия месец от началото на действието на така наречен " зърнена договорка ", повече от 2 милиона тона зърно са изнесени от Украйна през " предпазен кулоар ". По данни на изданието, от трите черноморски пристанища дневно потеглят приблизително по пет кораба със селскостопанска продукция.

Тази договорка беше направена, с цел да освободи място за новата годишна продукция в Украйна и да се смекчи продоволствената рецесия в нуждаещите се едва развити страни, най-вече от Африка.

В тази връзка съветският президент Владимир Путин, по време на Източния стопански конгрес сподели, че единствено 2 кораба от общо 87 са се отправили към нуждаещи се страни, а останалите са отишли към европейски страни. По неговите думи, единствено 60 000 тона от общо 2 милиона тона селскостопански артикули от Украйна, до момента са доставени до пристанищата на разрастващите се страни, написа " Ведомости ".



По данни на Организация на обединените нации, преди три години 135 милиона души в света са изпитвали дефицит на съществени храни, а в този момент броят им се е нараснал 2,5 пъти, до 345 милиона индивида.

В рамките на съглашението за зърното, се чака и унищожаване на рестриктивните мерки върху износа на съветски храни и изкуствени торове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР