Европейският съюз договори новия седми пакет от санкции срещу Русия.

...
Европейският съюз договори новия седми пакет от санкции срещу Русия.
Коментари Харесай

ЕС забранява вноса на злато от Русия, замразява активите на Сбербанк

Европейският съюз контракти новия седми пакет от наказания против Русия. Основна цел на следващите наказателни ограничения поради войната в Украйна е съветското злато, чийто импорт се не разрешава, предадоха Ройтерс и Франс прес. Замразяват се и активите на най-голямата съветска банка " Сбербанк ".

" Основната цел е да се присъединим към сътрудниците от Г-7, като подсилим използването на глобите и затворим малките врати, където е належащо ", разгласи в Туитър чешкото държавно управление.

Не излиза наяве на този стадий дали е утвърдено и размразяването на активите на съветски банки, свързани с търговията със зърно.

Санкциите, които би трябвало да влязат в действие в четвъртък (21 юли), включват и разширение на " черния лист " с повече от 50 физически и юридически лица, виновни за войната, " в това число политици, военни водачи, олигарси, пропагандисти ", показаха от чешкото ротационно председателство на Европейския съюз.

Това е седмият кръг от наказания по отношение на съветската стопанска система, откогато Москва нахлу в Украйна на 24-ти февруари.

Същевременно тази седмица се чака делегации на Русия и Украйна да се срещнат в Истанбул дружно с представители на Организация на обединените нации, в очакване да разгласят спораземение за износа на зърно.

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че се надява тази седмица да има подписано съглашение за експорт на украинско зърно през Черно море. Миналата седмица беше реализирано общо единодушие по казуса. В самолета на връщане от Техеран Ердоган е декларирал пред кореспонденти, че процесът по проекта, направен от Организация на обединените нации, към този момент е утвърден и се надява да стартира да се извършва идните дни.

Източник: БНР
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР