Европейският съвет за транспортна безопасност (ETSC) публикува доклад за индекса

...
Европейският съвет за транспортна безопасност (ETSC) публикува доклад за индекса
Коментари Харесай

За последните 10 години: ЕС колективно намали броя на смъртните случаи по пътищата с 22%

Европейският съвет за транспортна сигурност (ETSC) разгласява отчет за показателя на успеваемостта на сигурността на придвижването по пътищата, в който регистрира какъв е напредъкът на Европейски Съюз за пътна сигурност. За това оповестяват от пресцентъра на Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

Анализът на ETSC демонстрира, че смъртните случаи на пътя в Европейски Съюз са се нараснали с 4% предходната година до 20 679. Този брой към момента е с 9% по-нисък спрямо 2019 година, последната година преди пандемията COVID-19 да промени трагично размера на трафика. ETSC предизвестява, че ще е належащо да се подхващат съществени ограничения за понижаване на смъртните случаи със 17,2% по отношение на 2019 година, с цел да може да бъде реализирана задачата на Европейски Съюз и Организация на обединените нации за намаление на половина на броя на смъртните случаи по пътищата до 2030 година

39 553 смъртни случая на пътя са били предотвратени в Европейски Съюз през интервала 2013-2022 година спрямо броя, който би бил регистриран, в случай че всяка държава-членка беше траяла да записва същия брой всяка година като през 2012 година В Европейски Съюз общото равнище на смъртност по пътищата е 46 смъртни случая на милион поданици през 2022 година спрямо 54 на милион през 2012 година Според оповестения разбор Норвегия е водач с 21 починали на пътя на милион поданици, следвана от Швеция с 22 на един милион. Най-висока е смъртността в Румъния с 86 смъртни случая на милион поданици през миналата година.

Сред главните рекомендации, които са отправени към националните държавни управления в отчета, е намаляването на позволената скорост за другите видове пътища - 30 км/ч по градски пътища, 70 км/ч по неразделени селски пътища и оптималната скорост от 120 км/ч или по-малко по автомагистрали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР