Европейският съвет се очаква да реши тази вечер дали ще

...
Европейският съвет се очаква да реши тази вечер дали ще
Коментари Харесай

Европейският съвет решава да има ли среща ЕС-Турция във Варна

Европейският съвет се чака да реши довечера дали ще се състои плануваната за 26 март среща ЕС-Турция във Варна.

Другите тематики, които ще бъдат във фокуса на днешното съвещание, са отравянето на сътрудника Сергей Скрипал в британския град Солсбъри и американските мита върху стоманата и алуминия.

Отношенията Европейски Съюз -Турция ще бъдат дискутирани в подтекста на неотдавнашните произшествия, подбудени от дейностите на турския военноморски флот в Изключителната икономическа зона на Кипър, като се чака държавните и държавни ръководители да одобряват изводи по тематиката.

Сред останалите тематики ще бъдат Единният пазар, Европейският учебен срок, обществени въпроси, както и Западните Балкани преди срещата на върха на 17 май в София.

Премиерът Бойко Борисов ще осведоми устно за осъществяването на предходните изводи на Европейския съвет, в това число за напредъка по промяната на Общата европейска система за леговище.

Заключенията, които се чака да бъдат признати ще приканват и към прогрес по тактиките за Единния пазар и Цифровия обединен пазар, Плана за деяние за Съюза на финансовите пазари и Енергийния съюз.

По обществените въпроси ще се акцентира върху реализирането на Европейския дирек на обществените права и идното предложение на Европейска комисия за основаване на Европейска организация по заетостта. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР