Европейският съвет не възрази на заседанието си тази нощ срещу

...
Европейският съвет не възрази на заседанието си тази нощ срещу
Коментари Харесай

Европейският съвет не възрази срещу срещата ЕС-Турция във Варна

Европейският съвет не възрази на съвещанието си тази нощ против свикването на плануваната за понеделник във Варна среща ЕС-Турция , заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на дипломатически източници.

Преди месец държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз взеха решение, че преценката дали да има среща, ще бъде направена директно преди плануваната дата , според от развиването на връзките с Анкара. В срещата във Варна ще вземат участие ръководителите на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер , министър председателят Бойко Борисов като хазаин и президентът на Турция Реджеп Ердоган.

Премиерът Борисов заяви през вчерашния ден, че в навечерието на диалозите има напрежение и огромни упования . Той разясни, че задачата на срещата ще бъде усмиряване на връзките с Анкара. Това е може би една от последните благоприятни условия да останем в разговор, добави той. Премиерът посочи, че неговата цел е да се реализира продължение на действието на съглашението ЕС-Турция за миграцията. Борисов добави, че ще беседва с Ердоган за арестуваните в Турция гръцки бойци.

В заключенията си за Турция от тази нощ Европейският съвет уверено осъжда дейностите на Турция край Кипър и показва цялостна съпричастност с Никозия и Атина. Отправен е апел Анкара да приключи неотложно дейностите си по възпрепятстване на изследванията за рандеман на газ край острова. Европейският съвет показва дълбока угриженост от задържането в Турция на жители на Европейски Съюз, като приканва за бързо разрешаване на въпроса в разговор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР