Европейският съвет днес ще обсъди на извънредно заседание искането на

...
Европейският съвет днес ще обсъди на извънредно заседание искането на
Коментари Харесай

ЕС дава „по-дълъг срок“ на британците за преосмисляне

Европейският съвет през днешния ден ще разиска на изключително съвещание настояването на Англия за пролонгация преди отдръпването на страната от Европейски Съюз.

Британската страна изиска отсрочване до 30 юни, само че през вчерашния ден ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск предложи едногодишен период. Според него този по-дълъг период би дал опция за преосмисляне на английската тактика. Туск предлага опция за "гъвкава пролонгация ", която да не трае повече от година и да предстои на преустановяване след двустранно одобрение на постигнатото съглашение за отдръпване сред Англия и Европейски Съюз.

В своето писмо до държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз във връзка днешната среща Туск означи, че Европейският съд е удостоверил опцията Лондон да отдръпна настояването за овакантяване на Европейски Съюз. Той добави, че преди да напусне, английската страна остава пълноправна страна от Европейски Съюз.

Британските депутати утвърдиха проекта на министър-председателката Тереза Мей да изиска удължение на излизането на Англия от Европейския съюз до 30 юни. Това стана, до момента в който тя се пробва да реализира компромис с опозиционната Лейбъристка партия да прокара в Парламента препоръчаното от нея съглашение с Европейски Съюз за Брекзит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР