Европейският самолетостроител Еърбъс (Airbus) съобщи, че главният му изпълнителен директор

...
Европейският самолетостроител Еърбъс (Airbus) съобщи, че главният му изпълнителен директор
Коментари Харесай

"Еърбъс" обяви, че ще има двама нови директори

Европейският самолетостроител " Еърбъс " (Airbus) заяви, че основният му изпълнителен шеф Том Ендерс няма да възобновява мандата си и ще се отдръпна от поста си през април 2019 година, предадоха международните организации.

59-годишният Ендерс, който от 14 години е отпред на " Еърбъс " и Европейския аерокосмически тръст ЕАДС (European Aeronautic Defence and Space Company - EADS) съобщи, че на компанията й трябват свежи мозъци и той ще употребява остатъка от мандата си да обезпечи равен преход, отбелязва Асошиейтед прес.

През 2018 година управителният съвет на компанията ще прави оценки на вътрешни и външни претенденти за ръководители на компанията, с цел да разгласят наследника на Ендерс в точния момент за годишната среща на акционерите през 2019 година, добавя Ройтерс.

Главният действен шеф и началник на подразделението за цивилен самолети на Еърбъс Фабрис Брежие също си потегля още от февруари следващата година. Той ще бъде завещан от настоящия основен изпълнителен шеф на подразделението на " Еърбъс " за хеликоптери Гийом Фори.

56-годишният Брежие, който бе възприеман като натурален правоприемник на Ендерс, съобщи пред управителния съвет, че не има намерение да се кандидатира за основен изпълнителен шеф през 2019 година и ще се отдръпна през февруари 2018, с цел да се посвети на други цели, се показва в известието на компанията.

" Еърбъс " регистрира доходи от 67 милиарда евро (79 милиарда долара) за предходната година, а чиновниците му наброяват 134 хил.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР