Европейският самолетостроител Еърбъс (Airbus) обяви рекордна чиста печалба от 4,2

...
Европейският самолетостроител Еърбъс (Airbus) обяви рекордна чиста печалба от 4,2
Коментари Харесай

Еърбъс отчете нова рекордна чиста печалба от 4,2 милиарда евро

Европейският самолетостроител " Еърбъс " (Airbus) разгласи рекордна чиста облага от 4,2 милиарда евро за 2022 година, надвишавайки с 1 на 100 тази от 2021 година макар компликациите при плануваното нарастване на производството на самолети поради проблеми с веригите на доставките, съобщи Франс прес.

" Еърбъс ",  който е доставил 661 самолета през предходната година по отношение на авансово плануваните 720, разчита да добави още 720 апарата през 2023 година

" Реализирахме солидни финансови резултати в неподходящ действен подтекст, който попречи нашата верига за доставки да се възвърне с предстоящата скорост ", съобщи основният изпълнителен шеф Гийом Фори, представен в официално съобщение. 

Той призна, че с поставената цел за доставка на 720 самолета през 2023 година, става дума за " адаптиране " към потенциала на доставчиците да изпълнят поръчките.

" Еърбъс " има над 10 000 снабдители, а световните верига отслабнаха по време на пандемията и изпитват компликации да следва темпа на поръчките на самолетостроителя, жонглирайки сред проблемите с набирана на личен състав, напрежението при доставките на някои първични материали, нарушаванията по логистичната мрежа и усложнената от войната в Украйна енергийна рецесия.

Въпреки това европейската компания резервира амбициозна цел, въпреки и отсрочена с няколко месеца, да доставя 65 тяснофюзелажни самолета от фамилията А320 (А319, А320 и А321) на месец   " до края на 2024 година и 75 машини месечно през 2026 година

Възстановяването на световния въздушен трафик, в това число връзките на дълго разстояние, е предиздвикало самолетостроителя да " организира изследване за осъществимостта с доставчиците, с цел да се насочи към производството на 9 самолета А350 месечно в края на 2025 година ", или с една трета повече, в сравнение с сега, заяви " Еърбъс ".

Самолетостроителят има намерение да премине и от месечно произвеждане на 3 самолета А330 на 4 през 2024 година

Оборотът на компанията е скочил с 13 на 100 до 58,9 милиарда евро, отразявайки растежа в броя на доставените самолети, само че и въздействието на мощния $, защото самолетите се фактурират в тази валута. Генерираните от подразделенията за хеликоптери и защита и космонавтика доходи също са нарастнали надлежно с 8 на 100 и 11 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР