Европейският паспорт за социална сигурност е изключително важен за България.

...
Европейският паспорт за социална сигурност е изключително важен за България.
Коментари Харесай

Революция! Европейски паспорт ни пази заплатата и пенсията

Европейският паспорт за обществена сигурност е извънредно значим за България. " Виждаме темповете, с които България се топи и българите отпътуват да работят в чужбина ", съобщи евродепутатът Атидже Вели при откриването на Конференцията " Български гласове за Европа: обществени проблеми и благоприятни условия за решаването им " в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Пазарджик. Тя се включи онлайн в самодейността.

Това е петата полемика, проведена от Агенцията, в границите на самодейността на Българска телеграфна агенция " Български гласове за Европа ", в партньорство с Европейския парламент.

По думите на евродепутата самодейността е значима, Екологичен потенциал упорства Европейската комисия да излезе със законодателство, тъй като има остра потребност от единна европейска рамка във връзка с правата на европейските жители. Идеята е всеки един жител, без значение в коя страна в Европейски Съюз работи, да може посредством тази единна платформа да потвърждава своите осигурителни права, стаж, пенсионните си права, което все по-често се явява проблем за нашите съграждани, които са работили в друга страна в Европейски Съюз, сподели Атидже Вели.

В обществената политика последните две години Европейска комисия предложи много фундаментални регламенти и законодателни оферти. Най-голямото предложение в посока на по-социална Европа беше директивата за европейската минимална работна заплата, означи евродепутатът.

Тя уточни, че огромна част от европейските жители не престават да работят на минимална работна заплата и е доста значимо минималните работни заплати да бъдат съответни.

" Съобразявайки другите национални специфики, съобразявайки това, че в другите европейски страни минималната работна заплата се дефинира по друг метод, ние искахме макар разликите да осигурим благоприятни условия за работещите те да получават съответни минимални работни заплати ", сподели Атидже Вели.

В България минималната работна заплата е най-ниската за Европейски Съюз, българските жители заслужават по-добри заплати, предлагането за евродирективата за минималната заплата е значимо, въпреки да не е панацеята, която с магическа пръчка ще реши проблемите, счита евродепутатът.

В момента евродирективата се договаря сред Европейския съвет, Европейска комисия и Екологичен потенциал, добави тя.

Друг огромен спор в Европа е обвързван с младежките политики, те са значима част от европейските политики, тъй като освен България се топи, а цяла Европа застарява, означи евродепутатът. Атидже Вели напомни, че 2022 година ще бъде година на европейската юноша, би трябвало да се даде опция и на младежите да бъдат интензивно включени в обществения живот, в работния пазар и да живеят в Европа, за която те мечтаят.

Винаги в България остава едно чувство, че сякаш Брюксел ни дава тона и дневния ред, означи Атидже Вели. По думите й конференцията за бъдещето на Европа е неповторима опция освен за българските жители, само че и за всички европейски жители да дефинират дневния ред на Европа, да изградят Европа такава, каквато си я показват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР