Европейският парламент ще започне разследване срещу Найджъл Фараж заради твърдения,

...
Европейският парламент ще започне разследване срещу Найджъл Фараж заради твърдения,
Коментари Харесай

Европарламентът ще разследва Фараж за недекларирани подаръци

Европейският парламент ще стартира следствие против Найджъл Фараж поради изказвания, че не е заявил дарове на стойност съвсем половин милиона паунда, съобщи " Политико ".

Говорител на институцията сподели, че ръководителят й Антонио Таяни е изискал петчленна комисия, която следи за спазването на кодекса на държание на евродепутатите, да оцени дали английският евроскептичен представител е нарушил разпоредбите.

Според английския ефирен Канал 4 Фараж е получил дарове на стойност 450 хиляди паунда от застрахователния магнат Арън Банкс, съосновател на групата, водеща акция за Брекзит Leave.EU. Твърди се, че финансовата поддръжка на Банкс за Фараж е включвала кола с водач, пътувания до Съединени американски щати и жилище в лондонския квартал " Челси ".

Говорител на Банкс удостовери пред Би Би Си сумата на подаръците и сподели, че е било " чест да помогне ". Фараж сподели, че въпросът е персонален и че не е заявил подаръците пред Европейския парламент, тъй като имал желание да излезе от политиката и да стартира нов живот в Съединени американски щати.

Фараж, който като евродепутат годишно получава 102 хиляди евро заплата, е спечелил 700 хиляди евро от медийни участия през 2014-2018 година, което го слага на шесто място в листата за благосъстояние от външни доходи на евродепутатите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР