Европейският парламент решава във вторник дали Урсула фон дер Лайен

...
Европейският парламент решава във вторник дали Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Европарламентът решава дали Урсула фон дер Лайен да оглави ЕК

Европейският парламент взема решение във вторник дали Урсула фон дер Лайен да оглави Европейската комисия от 1 ноември. Дебатът по гласуването стартира още сутринта, а самото гласоподаване ще е тази вечер.

За да бъде определена, Лайен се нуждае от поддръжката на най-малко 374 гласа. Преди пет години християндемократът Юнкер бе определен в един много по-малко фрагментиран
Европейски парламент с 422 гласа " за " при 250 гласа срещу.

В понеделник Урсула фон дер Лайен изпрати писма до две от водещите групи в Екологичен потенциал. Тя заяви, че има намерение да предложи до 2030 година Европейски Съюз да понижи замърсяването с " най-малко 50 на 100 ". Тя планува Европейски Съюз да разполага с бюджет, с който да поддържа семействата в енергийния преход, а бизнесът да насърчаван да създава чисти технологии със средства от Европейската капиталова банка.

Лайен оповестява, че в случай че бъде определена, най-малко 13 от еврокомисарите ще бъдат дами, а до 2024 година дами ще поемат половината управителни длъжности в комисията. Тя добавя, че желае Европейски Съюз да вкара Истанбулската спогодба за отбрана от домашно принуждение и да одобри законодателство, което афишира за закононарушение похищението над дами.

Предложената за ръководител на Европейска комисия поддържа концепцията отпущането на средства от новия бюджет на Европейски Съюз да бъде съобразено със положението на върховенството на закона. Тя предлага всяка година за всички страни от Европейски Съюз да бъдат представяни оценки за положението на законността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР