Европейският парламент призова Съветът на ЕС да гласува до края

...
Европейският парламент призова Съветът на ЕС да гласува до края
Коментари Харесай

Европарламентът иска България и Румъния в Шенген до края на годината

Европейският парламент прикани Съветът на Европейски Съюз да гласоподава до края на годината решение за присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство , оповестяват на формалния уебсайт на институцията.

По този метод би трябвало да отпаднат инспекциите на пасажерите по всички вътрешни граници за двете страни при започване на 2023 година

Резолюцията беше подкрепена с 547 гласа " за ", 49 гласоподаваха " срещу ", а 43 евродепутати се въздържаха.

От Движение за права и свободи оповестяват, че делегацията на партията е подкрепила резолюцията, призната с огромно болшинство.
 България влиза в Шенген при започване на декември?
България влиза в Шенген при започване на декември?

Започват дипломатически совалки

С нея членовете на Екологичен потенциал настояха, че свободното придвижване е едно от основните достижения на Европейския съюз, за чието действие са признати редица обезщетителни ограничения за обмяна на информация и одобряване на доверието сред страните членки, както и че няма правно съображение за налагане на спомагателни условия по отношение на двете страни, които са изпълнили Шенгенските критерии още през 2011 година

По време на пленарната полемика докладчикът за резолюцията за групата " Обнови Европа ", Софи Ин`т Велд акцентира, че зачитането на разпоредбите на Европейски Съюз не е еднопосочна улица.
 Пуснете ни да влезем - Румъния и България обезверено чукат на вратата на Шенген
Пуснете ни да влезем - Румъния и България обезверено чукат на вратата на Шенген

Но непросветеност, корупция и липса на ангажимент към европейските полезности към този момент са досадни

" Не може да има двойни стандарти. Особено в тези времена би трябвало да сложим европейското единение над националните политики. България и Румъния принадлежат към Шенген ", безапелационна бе тя.

Делегацията на Движение за права и свободи упорства за равното отнасяне на българските жители, като показва, че продължаващият граничен надзор има отрицателни последствия както във връзка с живота на европейските жители, по този начин и във връзка с икономическия прогрес, транспортните интервенции, вносa и износа към и от двете страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР