Европейският парламент окончателно одобри споразумението, изготвено съвместно с Европейския съвет

...
Европейският парламент окончателно одобри споразумението, изготвено съвместно с Европейския съвет
Коментари Харесай

Решено - нови цени за телефонните разговори в ЕС

Европейският парламент дефинитивно утвърди съглашението, направено взаимно с Европейския съвет и Асоциацията на европейските телекомуникационни регулатори, според което ще има нови горни граници по отношение на потреблението на телефони в Европейски Съюз. Това де факто е продължение на самодейността за отпадане на роуминга във типа му отпреди две години (Roam Like at Home).
Според новото съглашение, от 15 май, 2019 година, диалогът по мобилен телефон в границите на Европейски Съюз т.е. при позвъняване от една държава-членка в друга ще е най-много 19 евроцента на минута. Един SMS ще е 6 евроцента. Освен това – след прекратяването на контракт с даден оператор, потребителят на даден телефонен номер ще може да го резервира в границите на един месец. Въвежда се и право за възобновяване на необработен предплатен заем при преустановяване на контракт, както и обезщетение при положение на закъснение или корист с прехвърлянето му. Друга значима смяна – до 2020 година всяка страна-членка ще би трябвало да е отделила нужните честоти за 5G мрежа.
Голяма смяна има и във връзка с незабавните случаи. При огромно естествено злополучие или повреда, всички клиенти на мобилни оператори би трябвало да бъдат известени със SMS или през мобилно приложение. Страните-членки имат 42 месеца, с цел да приведат в подготвеност за работа такава система.
Всички тези промени следва да бъдат отразени в националното законодателство на всяка една страна-членка. Да направи това всяка държава-членка на Европейски Съюз има период от 2 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР