Европейският парламент одобри законопроект, който предвижда нарушаването и заобикалянето на

...
Европейският парламент одобри законопроект, който предвижда нарушаването и заобикалянето на
Коментари Харесай

Заобикалянето на санкциите срещу Русия ще се наказва с до 5 години затвор

Европейският парламент утвърди законопроект, който планува нарушаването и заобикалянето на глобите на Европейски Съюз да се санкционира със затвор до пет години. Решението беше прието с 543 гласа " за ", 45 " срещу " и 27 " въздържал се ", се отбелязва в известие на Екологичен потенциал. Това съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция Николай Желязков. (Видеото е архивно.)

Текстовете, признато на фона на ограниченията против Русия поради нашествието ѝ в Украйна, плануват нарушаванията да се възприемат като закононарушение във всяка от страните в Европейски Съюз.



Санкциите на Европейски Съюз засягат запор на имущество, в това число криптовалути, забрани за пътешестване, оръжейно ембарго и ограничавания за бизнеса. Санкциите се одобряват на нивото на Европейски Съюз, само че използването им зависи от страните членки, отбелязва Екологичен потенциал. В някои от страните определенията за нарушаване на глобите и обвързваните с тях санкции са разнообразни.



Занапред за нарушавания ще бъдат одобрявани незамразяването на средства, неспазването на забрани за пътешестване или оръжейно ембарго, прехвърлянето на средства към лица, подложени на наказания, или правене на бизнес с държавни субекти на страни под наказания. Предоставянето на финансови услуги или правни препоръки в нарушаване на глобите също ще бъде наказуемо закононарушение.

За заобикаляне на глобите ще бъде възприемано укриването или прехвърлянето на средства, подлежащи на запор, укриване на същинската благосъстоятелност на имущество и неотчитане на нужната информация. При нарушавания от страна на сдружения съдиите ще могат да постановат възпиращи санкции, а при несъзнателно неспазване на разпоредбите за търговия с оръжие или произведения с двойна приложимост ще бъдат постановявани санкции за демонстрация на сериозна немарливост.



Законопроектът предстои на в допълнение утвърждение от Съвета на Европейски Съюз и ще влезе в действие 20 дни след публикуването му в Официалния вестник на Съюза. Държавите членки ще имат период от една година, с цел да вкарат измененията в националното законодателство.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР