Европейският парламент одобри отлагане на Брекзит, ако бъде поискано, съобщават

...
Европейският парламент одобри отлагане на Брекзит, ако бъде поискано, съобщават
Коментари Харесай

ЕП подкрепи отлагане на Брекзит

Европейският парламент утвърди отсрочване на Брекзит , в случай че бъде поискано, оповестяват от пресцентъра на Народното събрание.

Законодателният орган одобри резолюция. 544 депутати против 126 гласоподаваха да се отсрочи Брекзит , с цел да се избегне излизането на Англия от Европейски Съюз без съглашение. 38 евродепутати се въздържаха. Но решението за отлагането на Брекзит е в ръцете на 27-те евролидери.
 Корбин предложи да остане безпристрастен при нов референдум за Брекзит
Корбин предложи да остане безпристрастен при нов референдум за Брекзит

Само лейбъристко държавно управление ще постави завършек на рецесията с Брекзит

Страните членки са открити за допустимо отсрочване на Брекзит , в случай че постъпи молба от Англия, която е оправдана и с съответна цел като отбягване на Брекзит без договорка, осъществяване на парламентарни избори или референдум, оставане в Европейски Съюз или пробутване на съглашението за овакантяване, се отбелязва в резолюцията и се добавя, че отлагането не би трябвало да визира работата и функционалностите на институциите на Европейски Съюз.

Европейските депутати разясняват в резолюцията, че съглашението за овакантяване на Обединеното кралство с Европейски Съюз е почтено, уравновесено и обезпечава правна сигурност . Подчертава се, че съглашението пази правата и избора на европейските и английските жители, обезпечава финансов механизъм за отговорностите на Англия и дава отговор на молбата на Лондон за временен интервал. Също по този начин съглашението обезпечава нужния защитен механизъм, който подсигурява статуквото в Ирландия посредством поддръжка за Белфасткото съглашение и подсигурява съдействието със Северна Ирландия.
 Много действителен риск от Брекзит без договорка, разгласи Юнкер пред Екологичен потенциал
Много действителен риск от Брекзит без договорка, разгласи Юнкер пред Екологичен потенциал

Борис Джонсън му е декларирал в понеделник, че Лондон към момента желае преходно съглашение, само че той ще извади страната от Европейски Съюз със или без съглашение на 31 октомври

Допускат се " различни решения " за защитния механизъм, в случай че дават отговор на правилата на Европейски Съюз. Но депутатите са безапелационни, че т е няма да позволен съглашение без защитен механизъм.

Евродепутатите акцентират, че Англия носи цялостната отговорност при Брекзит без съглашение и последствията от това. Също се споделя, че при сюжет без договорка Англия към момента ще има финансови отговорности към Европейски Съюз, както и отговорности да отбрани правата на жителите на Европейски Съюз и Белфасткото съглашение, които са предварителни условия, с цел да бъдат утвърдени бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия от Европейския парламент.

Основният приоритет на европарламента e да се защитят правата на жителите на Европейски Съюз на Острова и английските жители в Европейски Съюз.

По-рано този месец Народното събрание на Англия одобри законопроект за блокиране на Брекзит без договорка . Предлага се отсрочване до 31 януари.
 Камарата на общините одобри законопроекта, блокиращ Брекзит без договорка Обновена
Камарата на общините одобри законопроекта, блокиращ Брекзит без договорка

Борис Джонсън желае нови избори...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР