Европейският комисар по търговия Сесилия Малмстрьом заяви пред "Файненшъл таймс",

...
Европейският комисар по търговия Сесилия Малмстрьом заяви пред "Файненшъл таймс",
Коментари Харесай

ЕС не е готов да се изправи пред САЩ и Китай и да защити бизнеса си

Европейският комисар по търговия Сесилия Малмстрьом съобщи пред "Файненшъл таймс ", че Европейски Съюз би трябвало да направи повече, с цел да отстоява своя бизнес в лицето на нападателен Китай и протекционистки Съединени американски щати , предупреждавайки, че е належащо "сериозно мислене " за това по какъв начин съюзът да проектира своите външни и задачите за сигурност, съобщи БНР.

Г-жа Малмстрьом уточни, че петте години, до момента в който тя беше комерсиалният договарящ на Брюксел, са я убедили, че Европейски Съюз към момента не е добре оборудван, с цел да бъде водеща световна мощ и би трябвало да бъде по-строга, с по-централизирана външна политика и по-строги правила , с цел да се подсигурява, че европейските компании могат да се конкурират на почтена база със задграничните им съперници.

"Със всичките си досегашни триумфи Европейският съюз в действителност не е подготвен да се оправи с изменящия се свят , със международния ред, при който имаме нападателен Китай и в който имаме едни Съединените щати, което към този момент не са обичайният мощен трансатлантически сътрудник ", означи европейският комисар.

Тя уточни бавния прогрес на договарянията с Пекин по отношение на контракт за отваряне на китайските пазари за европейски вложения като доказателство, че Европейски Съюз не употребява политическата си мощ в поддръжка на своите стопански цели.

Коментарите на напускащия поста комисар по търговията, който разказва себе си като "горд либерал ", са знак за смяна в настроението в Брюксел , показва "Файненшъл таймс ".

Изданието припомня, че Урсула фон дер Лайен, която в края на месеца поема поста ръководител на Европейската комисия, даде обещание да трансформира Европейски Съюз в по-силен "геополитически " участник, кадърен да отстоява общите си ползи . Това включва предаване на по-големи пълномощия на Маргрете Вестагер, най-върховният европейски представител в региона на конкуренцията, с цел да може тя да контролира активността на американските софтуерни компании.

В политическата стратегия, тясно приведена в сходство с задачите на госпожа Фон дер Лайен, Сесилия Малмстрьом съобщи, че страните-членки на Европейски Съюз би трябвало да се откажат от националното си несъгласие във връзка с външната политика на Европейски Съюз . Тя също по този начин утвърждава проектите да се затруднят задграничните компании да се състезават за публични поръчки в границите на Европейски Съюз, в случай че на европейските компании не се оферират сходни благоприятни условия отвън блока.

Малмстрьом също по този начин прикани за необятно потребление на нова система на Европейски Съюз за обзор на непознатите поглъщания на европейски компании - ход, провокиран от опасенията на държавните управления по отношение на китайските придобивания на обещаващи европейски софтуерни компании.

"Има обаче разлики в границите на Европейския съюз във връзка с това по какъв начин да се нареждаме с Китай “, сподели тя и добави: "Някои са по-меки, други по-твърди, трети пък са мощно подвластни ".

Малмстрьом също по този начин означи, че Световната комерсиална организация (СТО), която управлява световната търговия, е навлязла в рецесия, която надвишава опасността от протекционистките политики на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

" Кризата на СТО е по-голяма от политиката на Тръмп . От много време е мъчно да се вземат решения и някои от рецензиите, които администрацията на Тръмп показва, могат да бъдат изцяло споделени ", уточни европейският комисар.

Като образец за надълбоко вкоренените проблеми на интернационалната институция, тя уточни обстоятелството, че "две трети от страните членки в СТО се самоопределят като разрастващите се страни и по този метод се изключват от отговорностите, които имаме останалите от нас “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР