Eвропейският клон на Световната здравна организация (СЗО) изрази притеснение във

...
Eвропейският клон на Световната здравна организация (СЗО) изрази притеснение във
Коментари Харесай

СЗО притеснена от ръста на заразените с новия коронавирус в Европа

Eвропейският клон на Световната здравна организация ( СЗО) изрази терзание по отношение на увеличението на инфектираните с новия ковид (COVID-19) на континента, като настоя, че страните трябвало да постановат по-строги ограничавания , в случай че е належащо, осведоми " Франс прес ".

Броят на инфектираните от началото на епидемията в Европа към този момент е над 3 млн. души , което е към една пета от над 15 млн. инфектирани в целия свят. Старият континент остава най-тежко засегнатият във връзка с умрелите - 206 633 жертви от общо 627 307 умряли в международен мащаб.

С 335 новозаразени на 100 000 поданици през последните две седмици, Киргизстан е най-засегнатата страна в района, който се следи от европейския клон на СЗО.

Сред другите най-засегнати са Черна гора (207 новозаразени на 100 хиляди души), Люксембург (196), Босна (98), Сърбия (71), Румъния (52) и България (46).

Броят на новозаразените обаче е намалял доста в Армения (197 инфектирани на 100 000 души), Казахстан (128), Молдова (82) и Русия (60).

" Неотдавнашното обновяване на случаите на COVID-19 в някои страни след облекчаването на ограниченията за физическо разграничаване сигурно е причина за безпокойствие ", съобщи представител на Агенция Франс Прес.

" Там, където се появяват нови групи от случаи, те би трябвало да бъдат следени посредством бързи и целенасочени интервенции, в това число бързо разкриване и уединяване на случаите и подробно следене и карантиране на контакти ", сподели тя.

" Ако обстановката изисква, може да се наложи наново въвеждане на по-строги, целенасочени ограничения с цялостно ангажиране на общностите. "

Броят на новите случаи в цяла Европа обаче остава постоянен на към 20 000 всеки ден от 20 май - повече от два пъти по-нисък от пиковите цифри при започване на април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР