Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши се среща с българския премиер

...
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши се среща с българския премиер
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши: Нямам информация за натиск от българското МВР и премиера върху делегираните европейски прокурори

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши се среща с българския министър председател поради офанзивите против прокуратурата. Според държавната пресслужба тя е на посещаване в България по покана точно на Петков и ще се разисква преструктурирането на КПКОНПИ, обезглавена под натиска на настоящето ръководство, поради което ръководителят й Сотир Цацаров подаде оставка.

Не разясня вътрешни въпроси, само че разясня всичко, обвързвано с европейската прокуратура. Ще имам среща с министрите на вътрешните работи и на правораздаването, на следващия ден следобяд ще имам среща с основния прокурор. Моята роля е да имам контакт с всички управляващи, сподели Кьовеши на взаимен брифинг с Кирил Петков.

 Лаура Кьовеши и Кирил Петков Лаура Кьовеши и Кирил Петков Източник: Скрийншот видео кадър
Журналистката Ива Николова от ПИК зададе въпрос на европейския основен прокурор дали е осведомена с " енергичния напън против делегираните европейски прокурори от страна на Министерство на вътрешните работи, премиера и Лена Бориславова, които упорстват да се изровят непременно документи, с цел да се намерят учредения за офанзива против някогашния министър председател Борисов, основния прокурор Гешев и напън против Цацаровда напусне поста си ", Кьовеши отговори следното:

" Делегираните прокурори са самостоятелни, не съм получила никакви сигнали и информация, че някой се пробва да въздейства на самостоятелните европейски прокурори. Имам цялостно доверие на тези прокурори, те са професионалсти и с времето ще потвърдят, че доверието, което са получили е справедливо ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР