Европейските технологични компании устояха на сътресенията, предизвикани от пандемията от

...
Европейските технологични компании устояха на сътресенията, предизвикани от пандемията от
Коментари Харесай

Еворпейският технологичен сектор регистрира рекордни инвестиции въпреки пандемията

Европейските софтуерни компании устояха на разтърсванията, провокирани от пандемията от COVID-19, и съумяха да привлекат рекордни равнища на вложения, написа Блумбърг

Европейският софтуерен бранш е напът да приключи годината с вложения в рисков капитал в размер на 41 милиарда $, като за съпоставяне през 2019 година те се равняваха единствено на 500 млн. $, се споделя в годишния отчет  State of European Tech на компанията за рисков капитал Atomico.

Общите вложения се намалиха към месец март, откакто огромна част от Европа влезе в локдаун, само че те бързо се възвърнаха в края на лятото и началото на есента. От Atomico разясниха, че септември е бил месецът с най-големи вложения в европейският софтуерен бранш в историята – 5 милиарда $.

Когато става въпрос за софтуерни вложения, Съединени американски щати към момента водят доста пред Европа, привличайки към пет пъти повече капитал през 2020 година Чуждестранните вложители от Съединени американски щати и Азия обаче демонстрират по-голям вкус към европейските активи през тази година. Около 19% от кръговете за финансиране в Европа през 2020 година включват присъединяване на най-малко един американски вложител по отношение на 16% през предходната година.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР