Европейските правителства критикуваха изявленията на двама крайнодесни израелски министри, призоваващи

...
Европейските правителства критикуваха изявленията на двама крайнодесни израелски министри, призоваващи
Коментари Харесай

ЕС и Обединеното кралство критикуват призива на израелските министри за „доброволна емиграция“ от Ивицата Газа

Европейските държавни управления подлагаха на критика изказванията на двама крайнодесни израелски министри, призоваващи за презаселване на палестинци от линията Газа.

Финансовият министър Бецалел Смотрич, водач на Партията на религиозния ционизъм, в сряда удвои апела си за „ доброволна емиграция “ от Газа, откакто актуалната война сред Израел и Хамас завърши, макар рецензиите от страна на Съединените щати, разяснява Политико.

А Итамар Бен-Гвир, министър на националната сигурност и водач на ултранационалистическата партия Otzma Yehudit, тази седмица насочи апел „ за поощряване на миграцията на жителите на Газа “ като „ решение “ на филантропичната рецесия.

Това „ ще ни разреши (на Израел) да върнем вкъщи жителите на Аутаф и жителите на Гуш Катиф “, сподели той, имайки поради някогашните израелски селища в линията Газа.

Жозеп Борел, върховен чиновник на външната политика на Европейски Съюз, осъди апелите за презаселване на палестинци, живеещи в Газа, като „ подстрекателни и безотговорни “ в сряда. „ Принудителните разселвания са строго неразрешени като тежко нарушаване на [международното филантропично право] и думите имат значение “, сподели Борел на X.

В нещо, което изглеждаше като съгласуван ход, министърът на външното министерство на Обединеното кралство Тарик Ахмад написа на същата платформа, че „ ожаляваме подстрекателските забележки на израелските министри Смотрич и Бен Гвир “.

Говорител на външното министерство на Обединеното кралство сподели: „ Газа е окупирана палестинска територия и ще бъде част от бъдеща палестинска страна. Обединеното кралство твърдо отхвърля всяко предложение за презаселване на палестинци отвън Газа.

Испанското държавно управление също насочи своя личен укор в сряда, заявявайки, че администрацията „ отхвърля неотдавнашни изказвания на членове на държавното управление на Израел, напомнящи за придвижването на популацията в Газа, което би било в несъгласие с интернационалното право.

„ Испания още веднъж акцентира незабавната нужда от съблюдаване на интернационалното право и интернационалното филантропично право и гарантиране на отбраната на цивилното население.​ “

Реакциите идват, откакто администрацията на Байдън излезе със лично изказване, в което разказва думите на двамата министри като „ подпалващи и безотговорни “.

Смотрич твърди, че е належащо непринудено презаселване на линията Газа след войната, тъй като Израел не може да продължи да съседства с „ огнище на ненавист и тероризъм, където два милиона души се разсънват всяка заран с готовност за заличаване на страната Израел и с готовност да се избиват, изнасилват и убиват евреи, където и да се намират.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР