Европейските лидери аплодираха, изправени на крака, германската канцлерка Ангела Меркел,

...
Европейските лидери аплодираха, изправени на крака, германската канцлерка Ангела Меркел,
Коментари Харесай

Сравниха Меркел с Айфеловата кула

Европейските водачи приветстваха, изправени на крайници, немската канцлерка Ангела Меркел, на срещата си на върха в Брюксел, която е нейната 107-а и последна, след близо 16 години на власт.

"Надявам се, че няма да се разсърдите за тази гала за вашата последна среща на върха ", съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Срещите на 27-те "без Ангела, са като Рим без Ватикана или Париж без Айфеловата кула ", добави той. Шарл Мишел приветства "мъдростта " на немската канцлерка, която ще липсва на европейците "особено в деликатни интервали ". "Вие сте паметник ", посочи ръководителят на Европейския съвет.

Преди това държавни и държавни ръководители обсипаха с похвали Меркел, оповестява Българска телеграфна агенция. Австрийският канцлер Александър Шаленберг я разгласи за "велика европейка ", министър председателят на Люксембург Ксавие Бетел я назова "машина за взаимни отстъпки ", а белгийският министър председател Александер де Кро сподели, че тя "наистина е белязала Европа " за повече от десетилетие. Меркел е известна като ловка договаряща, способна да реализира единодушие сред всички 27 страни и да обезпечи вземането на значими решения макар упорити различия, отбелязва ДПА.

Литовският президент Гитанас Науседа сподели, че Меркел е "велик политик ", който се е намесвал "в сериозни моменти и ни помагаше да намерим решение ", визирайки тежките договаряния от предходната година за дълготрайния бюджет на Европейски Съюз и фонда за възобновяване след пандемията. Въпреки хвалебствията, Меркел от време на време е била обект на съществени рецензии от страна на други водачи, отбелязва ДПА. Унгария и Полша съществено разкритикуваха релативно демократичната й позиция по време на големия приток на бежанци през 2015 година. Името й се свързва тясно и с непопулярните политики за строги икономии по време на дълговата рецесия в Гърция и Италия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР