Европейските консерватори изглежда имат нужда от евродепутата Николай Бареков. А

...
Европейските консерватори изглежда имат нужда от евродепутата Николай Бареков. А
Коментари Харесай

Евроконсерватори търсят мнозинство за `нова Европа`, Сидеров ракетен носител у нас

Европейските консерватори наподобява имат потребност от евродепутата Николай Бареков. А той - от водача на „ Атака “ Волен Сидеров, който пък от - сътрудниците му от „ Обединените патриоти “, които пък чакат благословията на ГЕРБ .
 Насочил ли се е Сидеров към Европарламента и какво общо има Бареков  Потеглят ли Сидеров и Бареков дружно към евроизборите?
Тази верига от взаимовръзки се очерта на днешната конференция за „ обединеия консерватизъм “, на която Сидеров и Бареков бяха съдомакини.

От закъснялото с час събитие излезе, че Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) желаят да са част от болшинството в Екологичен потенциал след изборите следващата година и в желанието си са подготвени да поддържат обединения, които имат друго мнение от тях. Евродепутатът Николай Бареков се пробва да направи огромна българска консервативна коалиция за вота, с цел да помогне това да стане допустимо. Лидерът на „ Атака “ Волен Сидеров пък поддържа концепцията на Бареков и се надява съдружните му сътрудници в „ Обединените патриоти “ да одобряват негово водачество. Проучване на „ Института за съвременна политика “, платено от Европейския парламент и показано от Борислав Цеков, пък изкара, че ГЕРБ се припознават от 30% от хората у нас като консерватори, “Обединените патриоти “ пък от 10 на 100. Той побърза да направи ангажимента, че това не са предизборни настройки, а на среща в Министерския съвет министър председателят Бойко Борисов оповестил, че ЕНП (от която е част ГЕРБ) и ЕКР (от която е част партията на Бареков) може да ръководят дружно идващия парламент, в случай че реализиран задоволително положителни резултати.

На днешното събитие били поканени и НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация, които обаче не участваха , само че с него Бареков и Сидеров скрепиха доближаването си. Така за следващ път досегашни съперници в политиката, които са си разменяли редица обвинявания и остри реплики през годините, изненадващо се видяха като съдружници. Този път мотивът беше различен – консерватизмът в България и в Европа.

„ Надявам се моите сътрудници да не одобряват това като едно състезание сред трите партии в „ Обединените патриоти “ . По-скоро да одобряват едно мое водачество, което да увлече и тях “, разяснява Сидеров в подтекста на конференцията, отдадена на европейските избори. Не сподели обаче защо водачество приказва. Бареков, който няма да се бори за втори мандат в Екологичен потенциал, пък Сидеров като най-логичния избор за лидер на евролиста, а водачът на „ Атака “ не взе думата, с цел да се опълчи на тезата.

По информация на OFFNews Сидеров към този момент е сложил въпроса да е лидер на евролистата на „ Обединените патриоти “ . Той няколко пъти слага тематиката дали групировката ще се явява дружно на евроизборите, само че още няма отговор от Симеонов за който тематиката за вота следващата година не е на дневен ред. Вътрешна македонска революционна организация считат, че формула за изборите би трябвало да се търси вътре в обединението.

Днес водачът на „ Атака “ за следващ път акцентира, че чака своя отговор от „ една от партиите “ в „ Обединените патриоти “. На фона на това групировката на Сидеров търси и над национална коалиция. А „ новината “ заяви Бареков – „ Атака “ да стане член на Алианса на европейските консерватори и реформисти (АКРЕ). Сидеров побърза да посочи, че това не трябвало да се приема като разтрошаване или раздробяване на „ Обединените патриоти “, неговите хрумвания били за явяването на вота да има обединението „ Патриоти + “.

Своето конкретизиране имаше и президентът АКРЕ Ян Захрадил и член на ЕКР, който присъстваше на събитието – молбата ще бъде призната, в случай че нито една членка в алианса не възрази. А мотиви да има съображения против приемането на „ Атака “ има. Сидеров признава анексирането на Крим от Русия, а Захардил и АКРЕ – не.

В международното обединяване е и партията на президента на Турция Реджеп Ердоган, а това е проблем за един от членовете на „ Обединени патриоти “ – Вътрешна македонска революционна организация. Формацията на вицепремиера Красимир Каракачанов също желае да бъде член на АКРЕ, само че забавя кандидатурата си поради участието на групировката на турския държавен глава.

" Докато „ Атака “ стане член на алианса, Ердоган ще бъде изключен “, побърза да отговори Бареков на въпрос за това по какъв начин би била призната кандидатурата на „ Атака “ от Вътрешна македонска революционна организация, до момента в който турската партия е част от АКРЕ.

Европейските консерватори гледат към бъдеща обща коалиция в Европейския парламент (ЕП) с ЕНП. В същото време обаче на конференцията водачът на единствената българска партия, която член на АКРЕ, Николай Бареков не спести хапливите реплики към най -голяното обединяване в Екологичен потенциал.

Той разгласи, че „ Юнкер е мъжка секретарка “ и разгласи, че в случай че ЕКР е част от болшинството, Европейската комисия (ЕК) няма да се ръководи от " следващия болен от ишиас “. Думите му бяха по адрес на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, който е препоръчан за поста точно от ЕНП.

Захаридил пък разгласи, че не желае да се меси в концепциите на Бареков за българско консервативно обединяване. Според него има шанс за по-консервативното бъдеще на Европа. „ Аз обаче видях едно публично допитване, което демонстрира, че гласоподавателите биха се зарадвали на избрани правила. Ако е по този начин, то това означавало, че гласоподавателите биха дали своят вот за партия, която демонстрира тези правила “, сподели той и добави, че в случай че ЕКР стане част от болшинството, биха се борили „ федерална Европа “ да бъде заместена от Европа на обособените народи.

Проучването на „ Института за съвременна политика “ било правено в границите на съвсем месец и точно на него се основават думите на Захаридил за българските гласоподаватели. А то демонстрира, че 43% от българите имат доверие на сегашния Европейски парламент, който е демократично, а единствено 10 на 100 на българското Народно заседание, което дружно с останалите национални парламенти в страните от Европейски Съюз би било в основата на възможния предстоящ по-консервативно надъхан европарламент, който да се бори за " Европа на нациите ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР