Европейските компании също пренасочват полетите сиВашингтон забрани на американските самолети

...
Европейските компании също пренасочват полетите сиВашингтон забрани на американските самолети
Коментари Харесай

Тръмп забрани US-самолети да летят над Иран

Европейските компании също пренасочват полетите си
Вашингтон забрани на американските самолети да летят над Иран. В четвъртък вечерта Федералната авиационна администрация (ФАА) наложи възбрана на записаните в Съединени американски щати самолети да летят в следеното от Иран въздушно пространство над Персийския залив и Оманския пролив предвид на възходящото напрежение сред Вашингтон и Техеран, предадоха международните организации.

Агенцията цитира " нараснала военна интензивност " и " засилено политическо напрежение в района ". Забраната се постанова, " с цел да се предотврати несъзнателно събаряне на пътнически аероплан ".

ВИЖ ОЩЕ: Тръмп за малко да нападне Иран, отказал се

Ограниченията се вкарват поради " усилване на военните дейности и възходящото политическо напрежение в района, което съставлява риск за интервенциите на американската гражданска авиация ", уточни и Федералното ръководство за гражданска авиация на Съединени американски щати.

По-рано през днешния ден в. " Ню Йорк таймс " заяви, че президентът Доналд Тръмп е одобрил военни удари против Иран в отговор на свалянето на американски разследващ дрон, струващ 130 милиона $, само че след това ненадейно се е отказал от решението си.

" Всички полетни интервенции в надводното пространство на региона за полетна информация на Техеран са неразрешени до по-нататъшно съобщение ", се споделя в изказването на ФАА.

След него последва резултатът на доминото. Европейски и австралийски самолетни компании също трансформираха полетите си. Холандската KLM разгласи, че няма да лети над Ормузкия пролив до ново разпореждане. В изказване на компанията се споделя, че това решение се взима от съображения за сигурност и мотив е случаят с американския боен дрон, свален от Иран. Германската  Lufthansa се причисли и заяви, че самолетите й няма да прелитат над Ормузкия пролив и Оманския залив.

Австралийската компания Qantas разгласи, че нейните самолети ще минават по други трасета в Близкия изток, с цел да избегнат Оманския залив и Ормузкия пролив. Промяната ще засегне полетите сред Лондон и Австралия и няма да повлияе на продължителността им, се прецизира в изказване на компанията.

Компаниите Malaysia Airlines и Singapore Airlines също оповестиха, че трансформират маршрутите на полетите си, с цел да избегнат рисковата зона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР