Европейските избори ще предизвикат сериозни промени в политическите партии в

...
Европейските избори ще предизвикат сериозни промени в политическите партии в
Коментари Харесай

Политолог: ДПС тества Делян Пеевски за свой лидер

Европейските избори ще провокират съществени промени в политическите партии в България. Връщането на Пеевски в Народното събрание е като опипване на почвата дали той ще бъде признат от обществото като политически лидер на Движение за права и свободи.
Това предвижда политологът Стойчо Стойчев в предаването на Българска национална телевизия " Панорама ".

Отливът на гласове по отношение на предходните европейски избори в Движение за права и свободи, Стойчев дефинира като " тежък неуспех " и съгласно него в партията сега се мисли за промяна на ръководителя, като Делян Пеевски се тества за водач на партията в бъдещето.

Според него и трите политически партии ще претърпят доста съществени промени и те ще бъдат на лидерско равнище. Той уточни, че Бойко Борисов се завръща като водач на партията, откакто " за дълго време Цветан Цветанов беше иззел общественото лице на тази партия ".

Очакването за победа на изборите в Българска социалистическа партия, не се случи и дава тласък на съперниците на Корнелия Нинова да я спънат към връщането на Българска социалистическа партия на власт, което съгласно него може да ѝ коства водачеството.

„ Намаляването на партийните дотации са двуличие в очите на гласоподавателите. Този популистки ход, обаче не е неприятен. И 500 лв. на глас да е партийната дотация, партиите отново ще имат връзки с бизнес структури и корупция. Убеден съм, че в този момент ще стане един лев. Крайно време е да мине това решение през Народно събрание, още повече след поддръжката на ръководещите “, разяснява политологът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР